Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

8 januari lanserades en ny biljett: Turistbiljetten

Den 8 januari lanserades en ny biljett: Turistbiljetten! Biljetten är till för dig som vill resa lite oftare under en kort period. Med Turistbiljetten väljer du att resa obegränsat i 24 h eller 72 h.

Vart kan jag resa med biljetten?
Du kan välja att antingen köpa Turistbiljetten för stadsbuss i Örebro, Karlskoga eller Lindesberg. Väljer du Karlskoga kan du resa inom hela Karlskoga kommun.

Du kan också välja att ha en Turistbiljett för hela Örebro län. Biljetten gäller då på alla Länstrafikens bussar, både stads- och regionbussar och Tåg i Bergslagen inom Örebro län.

Hur länge gäller biljetten?
Turistbiljetten finns som antingen 24 h eller 72 h. Tidsperioden börjar räknas från första resetillfället.

Vad kostar biljetten?
Priset varierar beroende på om du vill resa i en stad eller i hela länet, vilken tidsperiod du väljer för biljetten samt också på vilken prisgrupp som är aktuellt. Du kan välja mellan prisgrupp vuxen, skolungdom eller familj.

24 h 
 • Stad 35 kr skolungdom, 70 kr vuxen, 90 kr familj
 • Län 90 kr skolungdom, 180 kr vuxen, 250 kr familj

72 h
 • Stad 70 kr skolungdom, 140 kr vuxen, 180 kr familj 
 • Län 180 kr skolungdom, 360 kr vuxen, 500 kr familj
Var kan jag köpa Turistbiljetten?
Turistbiljetten kommer inledningsvis att säljas hos alla våra försäljningsombud, på vårt Kundcenter och ombord på bussen. Turistbiljetten laddas på ett Resekort och har du inget sådant kan du köpa ett vid samma tillfälle som du köper Turistbiljetten. Ett nytt Resekort kostar 30 kr.

Passar biljetten mig? 
Biljetten är till för dig som reser ofta under en kort period. Som grund kan du räkna med följande:
Turistbiljett 24 h lönar sig om du … :
 • … reser fler än 3 resor med stadsbuss inom ett dygn
 • … reser fler än 2 enkelresor för mer än 90 kr i regiontrafik (buss och tåg) inom ett dygn
Turistbiljett 72 h lönar sig om du … :
 • … reser fler än 7 resor med stadsbuss inom tre dygn
 • … reser fler än 4 enkelresor för mer än 90 kr i regiontrafik (buss och tåg) inom tre dygn
Jag har tappat bort min Turistbiljett – Vad kan jag göra?
Har du tappat bort din Turistbiljett 24 h så har vi ingen möjlighet att återställa den. Har du däremot köpt en Turistbiljett för 72 h så kan du ta kontakt med Kundservice för att få en ny likvärdig. Har du registrerat ditt Resekort i vår webbshop får du en ny likvärdig biljett kostnadsfritt. Har du däremot inte gjort det till kommer kortavgiften för ett nytt Resekort på 30 kr och en administrativ avgift om 50kr. Vi rekommenderar dig att skyndsamt ta kontakt med vår Kundservice då en aktiverad Turistbiljett inte kan frysas utan tidsperioden fortsätter gå.

Jag har ångrat mig och vill göra ett återköp – Hur gör jag?

Om du har en oaktiverad Turistbiljett genomför vi återköp på den om du kontaktar oss inom 7 dagar från köptillfället. Då återbetalar vi hela beloppet och antingen som reskassa eller insatt på ett bankkonto.
Har du en oaktiverad Turistbiljett, men det har gått längre än 7 dagar från köptillfället? Då återköper vi hela beloppet som reskassa.

Aktiverad Turistbiljett godkänner vi inga återköp för.

Min Turistbiljett har gått sönder – vad ska jag göra?
Om en Turistbiljett gått sönder kan du lämna in det till en bussförare, till ett försäljningsombud eller till vår Kundservice. Du får då en ersättningsbiljett att resa på tidsperioden ut.

Jag har blivit sen när jag rest med er – Vilken ersättning får jag?
Om du resenär med en Turistbiljett och blivit mer än 20 min sen till sitt slutmål ersätter vi enligt principen för enkelbiljett. Samma om resan inte har kunnat genomföras alls. Det innebär att vi betalar ut ersättning enligt ombordpris för enkelbiljetten för aktuell resa.

Vi ersätter alltid som minst 50 kr. Alla belopp som är under 50 kr räknas automatiskt upp till 50 kr. Önskar du få ersättningen i reskassa lägger vi på ytterligare 50 kr.

Mer om förseningsersättningen kan du läsa här. Där finns också information om hur du kan få ersättning om du tagit en egen bil eller annat transportmedel istället för bussen.
Sandra Forumvärd Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, gäller Turistbiljett län även på andra tåg inom Örebro län, exempelvis Värmlandstrafiks tåg och SJ Regional? Skiljer sig biljettens geografiska giltighet från vanliga Länsbiljettens giltighet?
 • Hej Vincent!

  Välkommen till vårt Kundforum!

  Turistbiljett Län är inte giltig för resa med Värmlandstrafiks tåg eller SJ Regional, vilket betyder att biljettens geografiska giltighet skiljer sig mot vår vanliga Länsbiljett. Turistbiljetten är endast giltig för resa med Tåg i Bergslagens tåg samt buss.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Tack för svaret! Innebär det att Turistbiljett Län även gäller för resa med TiB till Ludvika och Skinnsberg? Gäller den även på Värmlandstrafiks busslinje Filipstad-Hällefors?
 • Hej igen Vincent!

  Ja det stämmer, du kan resa med Tåg i Bergslagen till Ludvika och Skinnskatteberg med Turistbiljett Län samt med linje 407 Hällefors - Filipstad.

  Turistbiljett Län har i regel samma giltighet som vanliga Länsbiljetten, med undantag för att den endast är giltig på Tåg i Bergslagens tåg och inga övriga tåg i länet.

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Okej, tack så mycket! :-)

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.