Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bättre kollektivtrafik i Lekebergs kommun från 14 augusti (Uppdaterad 7/6 2017)

Vi vill vara ditt bästa resealternativ. I dag och i morgon. Därför har vi skapat fler linjer, kortare restider och tätare turer för dig som bor i Lekebergs kommun. Den 14 augusti börjar förändringarna att gälla. Med de nya förändringarna hoppas vi att du som reser till och från skolan eller arbetspendlar ska få fler och bättre resealternativ.

Förändringarna i korthet
• Nya linjer
• Nya linjenummer
• Kortare restider
• Tätare och fler avgångar per linje
• Nya resmöjligheter med anslutande trafik

Linje 513 Fjugesta - Örebro
Linje 513 kommer få delvis ny linjesträckning och enbart att köras mellan Fjugesta och Örebro till skillnad från nuvarande linjesträckning där linjen går från Svartå/Hasselfors till Örebro. Istället blir det två nya linjer nr 526 till Svartå och 527 till Hasselfors men dessa båda linjer går bara till Fjugesta. Linje 513 kommer att trafikeras med en tur var 15:e minut under morgonen och kväll och var 30:e minut dagtid. I väntan på att fler nya hållplatser och en gångtunnel ska färdigställas kommer det att finnas en tillfällig resväg på delar av sträckan genom Lanna.
Tillägg 7/6 2017
Hållplatserna Olof Palmes torg och Konserthuset trafikeras ej, linjen angör i stället Södra station och Resecentrum i Örebro. Detta ger kortare linjesträckning och restid med buss och gör det enklare att byta till tåg och stadstrafik som trafikerar resecentrum. Vår ambition är att få så få byten som möjligt mellan linje 513, 526 och 527. Det flesta turerna kommer endast att skylta om vid hållplats Sannabadet.  

Linje 514 Hidinge - Lanna - Örebro
Linje 514 en av de nya linjerna som trafikerar sträckan Hidinge – Örebro. Linjen möjliggör också byten till och från linje 513 mot Fjugesta och Örebro. Linje 514 kommer att trafikeras med 14 avgångar tur och retur på vardagar.
Tillägg 7/6 2017
Hållplatserna Olof Palmes torg och Konserthuset trafikeras ej, linjen angör i stället Södra station och Resecentrum i Örebro. Detta ger kortare linjesträckning och kortare restid med buss och gör det enklare att byta till tåg och stadstrafik som trafikerar resecentrum.

Linje 524 Fjugesta - Örebro
Linje 524 Fjugesta – Södra Folkavi – Mariebergs Köpcentrum – Örebro får en kortare linjesträckning än tidigare. Linjen tar bland annat elever till och från Lekebergsskolan i Fjugesta i ena riktningen. I den andra riktningen kan resenärer gymnasie- och arbetspendla till och från Örebro. Linje kommer att trafikeras med 3 avgångar tur och retur varje dag.
Tillägg 7/6 2017
Hållplatserna Olof Palmes torg och Konserthuset trafikeras ej, linjen angör i stället Södra station och Resecentrum i Örebro. Detta ger kortare linjesträckning och kortare restid med buss och gör det enklare att byta till tåg och stadstrafik som trafikerar resecentrum.

Linje 525 Nalavi - Fjugesta
Linje 525 Nalavi – Torp – Hackvads Kyrka – Edsberg – Fjugesta är en ny linje som trafikerar Lekebergsskolan i Fjugesta. I Fjugesta kan resenärer byta buss för att ta sig vidare till Örebro via linje 513. Linjen kommer att trafikeras med avgångar tur och retur minst två gånger varje helgfri mån-fre. Linjen kommer att trafikera så som linje 524 trafikerar idag, men endast via Nalavi- Fjugesta och inte Örebro sträckan.

Linje 526 Fjugesta - Mullhyttan - Svartå
Linje 526 är en ny linje och trafikerar Fjugesta - Mullhyttan - Svartå med tre avgångar tur och retur varje vardag.

Linje 527 Fjugesta - Mullhyttan - Hasselfors
Linje 527 är en ny linje och trafikerar Fjugesta - Mullhyttan - Hasselfors med 11 avgångar tur och retur samt viss helgtrafik.

Linje 743 Kumla - Fjugesta
Linje 743 förlängs från Kumla via Götabro till Fjugesta. Den gör det möjligt för skol- och arbetspendling till Fjugesta och Kumla samt genom byte möjliggör den även pendling mot Hallsberg och Örebro. Det kommer vara sex avgångar tur och retur på helgfri mån-fre.

Tillägg 7/6 2017
Mer information om skolskjutsar kommer att skickas ut i slutet av juni månad.

Har du några frågor så passa på att ställa dom här så hjälper vi dig.
Hans Kommunikatör Länstrafiken Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hur kommer turtätheten att se ut på linjerna 526 och 527?
  Hasse
 • Hade varit bra om bussen gick förbi Brunnsparken, finns ingen chans nu, att kunna dansa, för bussarna passar inte in med stadsbussen, då får man gå tidigare från dansen och det har man ingen lust med, när man betalat mycket pengar för dansen, även när de har andra aktiviteter, men det är väl enklare att åka motorvägen förstår jag, har även bekanta bor efter den vägen, eller stanna vid Konserthuset, så kanske man hinner med bussen, ska man åka genom centrum för att komma till resecentrum, tar det ännu längre tid och då stämmer oftast inte bussarna in med tiden..
  inger medin
 • Undrar också över hur turerna kommer att se ut för oss som bor längs med linjerna 526 o 527. Som daglig pendlare utan bil el. annan skjuts så är det viktigt att få veta om jag kan ta mig till jobbet i fortsättningen.
  Helena
 • Hej Hasse och Helena!

  Vad kul att ni skriver i vårat forum!

  Linje 526 och 527 kommer att ha samma typ av trafik från och med den 14 augusti som dagens linje 513 från Fjugesta till Hasselfors/Svartå har.

  Jag önskar er en härlig dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej Inger!

  Jag har varit i kontakt med ansvarig trafikplanerare och har glädjande nyheter till dig. Linje 524 kommer fortsatt att trafikera Brunnsparken efter den 14 augusti.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Tack för svar! För oss som bor i Mullhyttan och jobbar i stan blir det med andra ord en försämring i och med att restiden till Örebro blir längre pga bussbyte i Fjugesta?
  Hasse
 • Ni skrev att "Linje 513 kommer att trafikeras med en tur var 15:e minut under morgonen och kväll och var 30:e minut dagtid."Gäller det i både riktningar eller enbart från Fjugesta till Örebro på morgnar och från Örebro till Fjugesta på kvällar? För jag åker till Fjugesta på morgnar och till Örebro på eftermiddagar/kvällar.
  Martin
 • Hej Hasse!

  Restiden kommer inte att bli längre än vad den är idag, snarare tvärt om. Restiden från Mullhyttan till Örebro är idag ca 1 timme och 9 minuter, och efter den 14 Augusti kommer restiden att vara ca 55 minuter för samma sträcka.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej Martin!

  Vad trevlig att du skriver till oss!

  Ja det stämmer, linje 513 kommer att trafikeras med 15 minuters trafik i båda riktningarna under morgon och kväll.


  Ha en härlig onsdag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Jag åker idag med snabbussen från Mullhyttan klockan 06.35 och 07.00 vilket gör att jag idag är framme vid Resecentrum efter 50 - 55 minuter. Men om jag ska byta buss i Fjugesta så blir detta ingen förbättring för mig om det blir förseningar eller exempelvis  är dåligt väder.
  Det blir hellre ingen förbättring om ni ska ha de gamla busstiderna kvar vilket idag innebär att om man jobbar halvtid på eftermiddagarna så kan man inte komma till jobbet förrän tidigast efter 14.30 då bussen går 13.15 från Mullhyttan. Måste annars ta sig till Fjugesta via bil för att lyckas med detta. Behövs alltså några turer från Mullhyttan även mellan tiden 9.20 då sista förmiddagsbussen och går och 13.15 då första eftermiddagsbussen går.
  Även i övrigt skulle det vara bra med tätare bussturer på förmiddagarna då man kan ha ärenden till vårdcentralen, folktandvården eller apoteket i Fjugesta. Blir som det är idag begränsat med vilken tid som man kan boka om man är beroende av bussen. Målet är väl ändå att minska bilåkandet och få folk att ta bussen.
  Sätt in turer som går via Mullhyttan alternativt startar i Mullhyttan så att det passar med de övriga bussarna som går från Fjugesta under förmiddagen så skulle det vara mycket värt. Det handlar i dagsläget om 2 turer till för att klaffa med 10.30 och 12.35 från Fjugesta.
  Mona
 • Hej Mona!

  Välkommen till vårat Kundforum!

  Jag tar tacksamt emot dina synpunkter angående resan mellan Mullhyttan - Örebro och kommer att framföra dessa till ansvarig trafikplanerare.

  Håll gärna koll på våran webb för mer information om hur bussarna kommer att gå.


  Jag önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej!Som mamma till ungdomar som önskar ta sig till Örebro på egen hand för aktiviteter och sedermera skola blir jag både besviken och förvånad att ni tar bort hållplatsen på Olof Palmes Torg. Skulle tvärtom önska att ni börjar trafikera Konserhuset för att underlätta t ex byte till stadsbuss. Hur har ni tänkt här? Speciellt under de årstider som är mörka? Känns inget vidare när ingen hållplats finns kvar uppe på stan!Med vänlig hälsning, Cecilia Tulic
  Cecilia Tulic
 • Missade att skriva att mina synpunkter rör linje 513!Med vänlig hälsning, Cecilia
  Cecilia Tulic
 • Hej Cecilia!

  Vad bra att du hör av dig till oss!

  Jag förstår din synpunkt angående att linje 513 inte kommer att trafikera vid Olof Palmes torg och jag kommer att ta dina synpunkter vidare till trafikplanerarna.

  I dagsläget får jag hänvisa till Örebro Resecentrum där bland annat linje 513 och flera av stadsbussarna trafikerar.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Om inte 513 ska gå via Olofs Palmes torg så hoppas jag verkligen att den stannar till nedan Conventum och vid Södra station annars blir det rejäla försämringar för de som går på bland annat Rudbeck, Tullinge och Virginska!
  Mona
 • När kommer det bli möjöigt att busspendla från Garphyttan-vintrosa till Fjugesta eller Karlskoga? Linje 522 skulle kunna trafikera rondellen till avfarten till Lanna.
  Smurfen
 • Hej. Vilka tider kommer linje 514 att gå samt var blir hållplatserna både i hidinge och i Örebro? Hur lång restid mellan hidinge-örebro? Tack för svar!
  Anna
 • Kommer man nu alltså vara tvungen att byta buss för att ta sig till och från Mullhyttan!!?? Låter ju inte som att de blir bättre kollektivtrafik som rubriken lyder utan  snarare sämre.
  R
 • Det blir en stor försämring av bussturerna om inte 513 går över stan. Självklart borde den stanna vid Konserhuset och Olof Palmes torg!
  Christin Wallenius
 • Visst är det bra om restider kortas MEN snälla ta inte bort hållplatsen vid Olof Palmes torg, alt. ta tillbaka Konserthuset som hållplats, nu är jag bara en person men om jag tänker mig att avgångstiderna är ung. samma som med nuvarande tabell (det vet jag ju iofs inte om det blir med nya turlistan) kommer jag inte ens hinna till varken resecentrum el. Södra station om det ändras, det kan betyda ca 2 timmars väntan på nästa buss (om turtätheten blir densamma för bussar som åker till Mullhyttan el. längre) för mig att komma hem från jobbet.

  Inte kul att komma hem hem efter kl 21 på kvällen när man åker vid 7 på morgonen, blir långa dagar ... men det år såklart bara min spekulation innan jag sett busstiderna.


  Men hur som helst så tycker jag inte det är någon bra idé att flytta busshållplatsen till Södra station, några minuter mer måste väl även den som bara vill pendla från A till B stå ut med, alla har ju olika behov och kollektivtrafiken ska förhoppningsvis var till för så många som möjligt.


  Helena
 • Om ni tar bort Olof Palmes lägg absolut till Konserhuset!
  Jenny
 • Blir det fler och bättre busshållplatser i Lanna /Hidinge iom nya linjen som går till Hidinge?
  Linda
 • Jag går på en utbildning i Örebro
  Om morgon passar bussen bra från Mullhyttan, men när jag ska hem ska jag venta 50 min eller gå 30 min för vi sluttar kl 16.00
  Noget anat som jag finner irriterade är att bussarna är konsekvent 10 min sen när jag ska från Örebro på eftermiddagen jag jobbar extra inom vården i Fjugesta
  På kvällen när jag ska hem till Mullhyttan får jag min sambo eller mamma till att hemta mig
  Passen slutar kl. 21.00 eller 21.30 också ska man byta kläder, så jag hinner inte den där går 21.03 och den nästa går vid 23.00 tiden 
  Jag kan bara glömma att tänka på att ta bussen från Mullhyttan i helgen när jag ska på jobb i Fjugesta
  Om lördagen är det problematiskt och Söndag är det uteslutet
  Håpas där kan skä någon förbättringar på dessa områden
  Jag har ju månads kort till bussen ville vara skönt om man kan nyttja det och inte ska benytta bilen för att få sina behov för transport däckat
  Mvh Monica 

  Monica
 • Det är verkligen dåligt att ni tar bort Olof Palme Torg busshållplatsen i stan. Har ni inte räknat hur många studenter pendlar dit? När det är mörk  känns det mycket säkrare att gå dit än resecentrum. Ni måste tänka om den planering. Det handlar inte att byta buss 2 ggr på en sträcka. Ni har ett effektiv sätt nu i Örebro med buss 513, varför ska ändras det?
  Miluska
 • Hej!Jag undrar vilken sträckning/hållplatser linje 525 kommer att ha?Hälsningar Mia
  Mia
 • För ca 20 år sedan fungerade trafiken Örebro - Fjugesta - Mullhyttan - Hasselfors/Svartå på samma sätt som i förslaget ovan. L513 trafikerade Örebro - Fjugesta, L553 Fjugesta - Mullhyttan - Svartå och L554 Fjugesta - Mullhyttan - Hasselfors. Kommer turutbudet vara detsamma på de nya linjerna 526 och 527 som det var på 553 och 554?
  Martin
 • Vad jag vet så fungerade redan pendlande från Fjugesta till Örebro, det är orterna bortanför som haft problem. Att busspendla från Mullhyttan till Örebro är omöjligt om man arbetar oregelbundna tider, det krävs bilåkning/skjuts till/från Fjugesta. Det finns barn och personer med handikapp som får hjälp på bussen i Hasselfors och/eller Mullhyttan som någon möter upp i Örebro och som bussbyten i Fjugesta kommer att bli ett problem för.  Jag minns mitten av 90-talet då vi hade ett liknande upplägg och vi i Mullhyttan fick välja mellan att åka runt över halva länet och slippa byta buss eller åka snabbt till Fjugesta och där sitta och vänta på nästa buss. Ibland tog jag fel buss och fick ringa efter skjuts eller vänta timmar. Jag minns att jag hatade resan till och från Örebro och vore jag pendlare idag skulle jag välja bort bussen om jag var tvungen att byta vid varje tur.  Att använda rubriker som "bättre kollektivtrafik" eller "Efter lekebergsbornas önskemål" är inte okej med tanke på att Lekeberg är mer än Fjugesta.
  Josefine
 • Varför skickade ni inte ut en skriftlig information till oss i Lekeberg samt ett frågeformulär där vi hade kunnat få påtala vad det är som fungerar bra respektive mindre bra i dagsläget och få ge förslag på förbättringar inför kommande omläggning? Då hade ni nått även de som slutat åka med buss och fått reda på varför!
  Låt första hållplatsen efter motorvägen vara kvar med tanke på bland annat de gymnasieelever som går av där men låt bussen åka vidare mot den andra rödljuskorsningen (Norrköpingsvägen?) för att sedan svänga upp på Våghustorget. Enkelt att byta buss för de som behöver och bussen fortsätter sedan som vanligt mot Resecentrum. Omvänt på hemvägen vilket gör det möjligt att ta buss hem från ett centralt läge. Jag som pendlar kan ta dessa extra minuter då jag vet att det betyder mycket för de, och de är många som i dagsläget går av på befintliga hållplatser innan Resecentrum. Jag sitter ju varm och torr på bussen så jag lider inte. Värre för dem som får onödigt långt att gå vid ruskväder!
  Mona
 • Har haft kontakt med både ansvarig chef på Länstrafiken samt politiker i Lekebergs kommun. Vill bara åter framhäva olämpligheten med att ha Södra Station som enda hållplats förutom Resecentrum. Har ansvariga för beslutet själva varit på plats och sett hur hållplatsen på vardera sida ser ut? Hur avser ni att trafiksäkra den för resenärerna, speciellt barn/ungdomar som åker? Har ni tänkt på att man måste korsa de två mest trafikerade lederna för att ta sig dit från t ex Konserthuset? Ser snyggt ut på pappret med kortare restider och tätare avgångar. Men blir helt fel! Snälla ni gör om, gör rätt!!
  Cecilia Tulic
 • Hej!

  Vi har mottagit många frågor och önskemål gällande bland annat linje 513 samt hållplatserna Olof Palmes torg och Konserthuset. För att kunna korta ner restiderna på linjen så kommer istället Södra station och Örebro resecentrum vara de stora hållplatserna. Dessa hållplatser möjliggör byte till både stadstrafik och tåg. Omläggningen i Örebros innerstad är nödvändig för att minska förseningarna som den tunga trafiken idag bidrar till. Hållplats Södra station byggs idag om för att möjligöra säkrare på-och avstigning. Med avstigning på Södra station istället för Olof Palmes torg minskar vi även gångavståndet för byte till stadstrafik från Konserthuset.
  Detta är bland annat för att uppnå de mål som politikerna gett oss om att minska restiden och där med öka resandet. Det handlar även om att minska trafiken i Örebros stadskärna.

  Vi har nu gjort flera tillägg i original inlägget här ovan som besvarar några av frågorna som har kommit in de senaste dygnen. Läs gärna mer och tveka inte att ställa ytterligare frågor i forumet så ska vi besvara dessa så snart som möjligt.  Trevlig kväll!
  Med vänlig hälsning
  Christina Kundservice
 • Får vi nya bussar nu oxå?Det vore på tiden då de som trafikerar dessa linjer nu är under all kritik
  Anette Bergdahl
 • När kan vi få en titt på de nya tidtabeller
  Jag/vi ska ju ha en chans att planera voran nya resa förbindelser.
  Monica
 • Hej. Var blir hållplatserna i hidinge?
  Anna
 • Hej Anette!

  Vad trevligt att du skriver till oss!

  I dagsläget kommer inga nya fordon att köpas in, utan det är dem befintliga fordonen som kommer att användas.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej Monica!
  Tidtabellerna för Lekeberg finns nu uppe på vår hemsida.

  Önskar dig en härlig fredag!
  Med vänlig hälsning
  Christina Kundservice
 • Hej Anna!

  Till trafikstart kommer Hidinge Skola att trafikeras. Vår ambition är att det ska komma fler hållplatser i Hidinge, just nu pågår arbete med trafikverket samt markägare i frågan.

  Önskar dig en fin dag!
  Med vänlig hälsning
  Christina Kundservice
 • En liten undran.
  Stämmer det att den första bussen från Mullhyttan går 07.03 och att den är framme vid resecentrum 07.53?
  Det innebär alltså att barnen/ungdomarna inte kan åka buss till skolan i Örebro??
  Det innebär även att det inte går att pendla till arbetet i Örebro??
  Hur har ni tänkt här?
  Linda
 • Så 1:a bussen från Mullhyttan går 6.33 och sista på förmiddagen går 8.30. Nästa går inte förrän 13.40, sämre än idag! Hur sjutton tänkte ni nu? Förbättring? Nej definitivt inte!!! Man är fortfarande tvungen att ta bilen till Fjugesta om man börjar sitt jobb mellan 10 och 15 i Örebro. Uruselt.
  Mona
 • Jag har varit vid att titta på de nya tidtabeller för streckan Mullhyttan / Örebro och Örebro / Mullhyttan
  Om morgon passar bussarna bar.
  Men om eftermiddagen kommer jag ytterligare 30 min senare hem. Så nu ska det ta 2 timmar om att komma hem.
  Det är inte någon förbättringar tvert om en försemrig. Jag överväger att att ta bilen i stellet.
  Monica
 • Hej! Jag undrar om hållplatsen vid Pilörtsgatan i Fjugesta försvinner helt?Mvh Katarina
  Katarina
 • Det handlar väl inte bara om att minska restiderna utan se till så att det finns avgångar vid flera tillfällen för att kunna öka resandet och få fler att ta bussen framför bilen?
  Mona
 • Har kollat tidtabellen för 526/527 och för mig som jobbar i butik och slutar ca 18.30 alt 19.30 blir det både bra o dåligt, fick lite längre tid på mig att hinna till hållplats när jag slutar "tidigt" nu när Olof Palmes torg försvinner, men får vänta till kl 22.25 de flesta dagar då jag slutar strax efter kl 19,  nu kan jag åka 20.33 mot Mullhyttan och en timmes väntan är ok men inte flera, blir långa dagar att se fram emot. Så önskvärt någon mer buss som i alla fall går till Mullhyttan mellan kl 19 och 23.
  Helena
 • Hej!
  Vad trevligt att höra att det blir bättre bussförbindelser. Jag har rest till Örebro från Fjugesta i samband med skola i Örebro i tre år. Det har varit toppen att kunna byta buss på  Olof Palmes Torg då många stadsbussar går förbi där eller vid Våghustorget. Jag skulle verkligen vilja att ni inte tog bort den hållplatsen eller att ni väljer att trafikera någon annan hållplats mer centralt. Jag förstår att det låter trevligt med kortare busstider. Men det skulle verkligen vara bra om ni kunde göra något åt det.
  Hälsningar A
  A
 • Hej Linda!

  Den första bussen från Mullhyttan avgår klockan 06.33 och trafikeras av linje 526 och är framme i Mullhyttan klockan 06.45. Därifrån går det sedan buss in mot Örebro antingen klockan 06.45 eller 07.01.

  Jag hoppas att dina resor framöver blir till belåtenhet och att du får en trevlig sommar!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • En fråga bara, vilken statistiken ni använde för att bestämma resesträckan och klockslag? Eller två frågor, ska bussen fortfarande åka från/till  Lummersgatan i Fjugesta?
  Miluska
 • Hej Katarina!

  Det stämmer. hållplats Pilörtsgatan tas bort efter den 14:e augusti 2017 då busslinje 513 inte kommer trafikera där.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning.


  Sven
 • Hej!

  Den första bussen från Mullhyttan går 06:33 med linje 526. Den är framme vid Sannabadet i Fjugesta 06:45 där man kan byta till 513 som går mot Örebro. Den bussen avgår 06:48 och kommer in till Örebro Resecentrum 07:23.

  Det stämmer att den sista morgonturen från Mullhyttan mot Fjugesta går 08:30. Trafiken håller sedan ett uppehåll fram till 13:40.

  Vi tar mer än gärna emot era åsikter och önskemål på trafiken och jag kommer ta era önskemål vidare till våra trafikplanerare.

  Med vänlig hälsning.
  Sven
 • Hej Miluska!

  Hur linjerna ska trafikera har tagits fram av Länstrafikens strategiska avdelning där de har tittat övergripande på vart folk bor och hur Lekebergs kommun expanderar samt vilka vägar som ger de kortaste restiderna.

  För att säkra att tiderna fungerar mellan de olika busslinjerna för byten så har ansvarig på Länstrafiken varit ute och klockat tiderna.

  Lummergatan kommer inte att trafikeras i och med att hållplatserna Sveagatan och Pilörtsgatan tas bort.

  Med vänlig hälsning.

  Sven
 • Eftersom bussarna från Mullhyttan till Fjugesta har uppehåll mellan 8.30 och 13.40 så har man med andra ord inte en chans att ta sig till vårdcentralen eller apoteket på förmiddagen om man inte har bil!! Urbota korkat, snälla gör om och gör rätt!!!!
  Hasse
 • Det behövs verkligen att ni gör om klockslaget mellan Mullhyttan och Fjugesta. Det verkar att ni bara har tänkt hur Lekebergs kommun expanderar mellan Fjugesta mot Lanna mot Örebro. Buss uppehållen mellan Mullhyttan och Fjugesta är helt fel!
  Miluska
 • Jag ska tydligen kunna åka med buss 514 I höst, (gamla E18) men den bussen kommer inte att gå kvällar o helger. Då får vi hoppas att månadskortet också blir betydligt billigare för detta innebär att man måste ha tillgång till bil om man jobbar kväll o helg. (Bor inte i Lekebergs kommun.)
  C
 • Tycker att det är katastrof att inte bussarna trafikerar Pilörtsgatan och Storgatan,och bara Sannabadet  när dessa förändringar sker. Blir långt och ta sig till bussen för de som bor längre  ner i samhället. Annars är det bra med fler och tätare bussförbindelser. Men ta INTE bort dessa hållplatser som finns nu!
  Linda

 • Jag förstår mindre och mindre hur strateger har tänkt sig. De bor tydligen inte i Mullhyttan/Fjugesta.Jag tar bil från på landet till Fjugesta för att kunna åka buss. Jag Gillar inte riktigt bra att köra i vinter långa sträckor på landsvägen som brukar vara mkt halt. Var ska jag lämna bilen i Fjugesta? Sannabadet är i kanten utan parkering till pendlare.Det finns folk som inte har bil alls och bor vid andra kanten.Jag hoppas verkligen att de som bestämmer läser våra åsikter.Trots att ni ökar resor mellan Fjugesta och Örebro känns det Inte riktigt bättre dessa förändringar.

  Miluska
 • Hej!

  Jag förstår att förändringarna kan verka stora och till viss del oförståeliga i första skedet. Men vi hoppas och tror att allt fler kommer att resa kollektivt nu när vi utökar trafiken i de områden där det behövs, som i Fjugesta. Mer information kommer som sagt att komma och samtliga önskemål och synpunkter tas om hand av oss här på kundservice och tas vidare till trafikplaneraren inför kommande översikt.  

  Svar till Linda: Vi tror att du missförstått oss lite vad gäller hållplatserna i Fjugesta. De hållplatser som kommer att trafikeras är följande.
  • Sannabadet
  • Tingshuset
  • Storgatan
  • Nygatan
  • Bergsgatan
  • Basvägen
  Jag önskar er en fin eftermiddag!

  Med vänlig hälsning

  Christina Kundservice
 • Expanderar trafiken? Inte för oss i Mullhyttan med omnejd i alla fall.
  Mona
 • Så den buss som avgår 09:20 från mullhyttan som jag tar varje vardag för att ta mig till jobbet kommer alltså försvinna?!? Katastrofalt dåligt! Ingen förbättring alls för oss som bor utanför fjugesta
  A
 • Jag anser att det behöver gå en buss från Mullhyttan som kommer fram till Örebro tidigare än 07.23, detta för att möjliggöra pendling för de som börjar arbeta kl 07.00. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det till mestadels är Fjugesta som prioriteras och för boende i Mullhyttan och längs med vägen dit har det bara blivit försämringar. Det rimmar dåligt med att det enligt er kommer att bli bättre kollektivtrafik i Lekeberg.
  Linda
 • Hur har ni tänkt för de gymnasieungdomar som bor i Mullhyttan med omnejd och inte i Fjugesta och börjar skolan mellan 10.30 och 13 som inte har körkort eller någon som kan skjutsa dem till Fjugesta för att ta bussen därifrån? Kan vi ringa och be om hämtning då? Alla börjar inte vid 8 eller 9 och det händer faktiskt rätt ofta att lektioner ställs in vilket gör att de börjar senare.
  När blir det ett möte så att vi får framföra direkt till ansvariga vad vi tycker och tänker?
  Mona
 • När man läser era svar så verkar det betydligt viktigare att resan tar några minuter kortare i tid än säkerheten på vart hållplatserna ligger(I Örebro) samt bussbyte.
  Det är inte många som bor i mullhyttan och dom få som åker buss därifrån borde man måna om och att ändra resmålen borde få fler att vilja åka buss, som det känns nu kommer dom som har möjlighet strunta i att åka buss. Tror dom som åker mullhyttan-örebro skiter i dom få minuterna det handlar om.
  R
 • Hej!

  Jag tar vidare era synpunkter och vi kommer att finnas på Torgmötet i Lekeberg tisdag den 15 augusti för att svara på era frågor.

  Justeringar på tidtabellen kommer inte göras i nuläget, däremot kan vi titta på fördelningen av turerna i samband med tidtabellskiftet i december.


  Jag önskar er en fin sommar!

  Med vänliga hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Svaret som ni ger nu kan inte vara värre! Så är det punkt slut på saker och ting nu? Varför har ni ett öppet forum här om ni bara bestämde redan utan att se på nackdelar för de som bor utanför Fjugesta?Jag skulle vilja veta hur många nu kommer att ta bil till Örebro eller Fjugesta istället för buss. Tycker ni att minska busshållplatserna i staden, öka bilkörning mellan Mullhyttan och Örebro/Fjugesta och öka antal bussresor är miljövänligare än vad det sker i nu läget? Det är väldigt orättvist att ni bara säger nu att ett möte ska hållas 15/8 och att vi får se hur det går i december, inte ens oktober utan december.Ansvariga bor tydligen inte i Mullhyttan med omnejd, Lite empati skulle uppskattas. Respektfullt,
  Miluska
  Miluska
 • Ok det var ju jättebra att de hållplatser finns kvar på Storgatan! Men när jag läste den nya tabellen så var Storgatan kryssad så då trodde jag att den inte åkte där,vore bra om det står i tabellen att den åker över Storgatan.
  Linda
 • Det känns lite fegt tycker jag att ha ett möte dagen efter att det nya har börjat gälla!
  Vågar beslutsfattarna inte träffa oss som åker buss innan?
  När en tidtabell är spikad och biljettmaskinerna är programmerade så tror jag att det är väldigt svårt att få till en ändring!!
  Snälla ni lyssna på oss redan nu så kanske det i slutänden kan bli bra .
  Hasse
 • Önskar verkligen få reda på alla hållplatser för 513 och 514 i Lanna ?
  Samt en karta över dessa !
  Lisbeth
 • Hej Miluska och Hasse!

  När man satte tidtabellen för sträckan Fjugesta-Mullhyttan så tittade man på vilka tider våra resenärer åker på sträckan. Behovet av busstrafik är större på morgonen och eftermiddagen, därför ser den nya tidtabellen ut som den gör.

  Torgmötet den 15 augusti är ett informationsmöte där det finns möjlighet att ställa frågor om den nya trafiken. Det är politikerna som bestämt att informationsmötet ska vara just den 15 augusti. Ni är varmt välkomna dit!

  Ha en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej Linda!

  Ett kryss i tidtabellen betyder att bussen stannar vid hållplatsen men att det inte finns någon fast avgångstid. Du kan läsa mer om markeringarna i tidtabellerna här på vår webb.

  Jag önskar dig en härlig fredag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej Lisbeth!

  Vad kul att du har hittat till vårt Kundforum!

  Linje 513 kommer att trafikera samtliga befintliga hållplatser inne i Lanna till att börja med. Linje 514 kommer att trafikera samtliga hållplatser förutom hållplats Kroggården.

  Det kommer inte att komma någon detaljerad karta över hållplatserna. Däremot så kommer vi att skicka ut informationsbroschyrer till boenden i de berörda områdena. I dessa broschyrer kommer det att finnas övergripande kartor över hur linjerna ska gå. Om du bor i området så kommer du att få en broschyr hemskickad inom ett par veckor. Broschyrerna kommer även att finnas på vårt Kundcenter i Örebro.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Anledningen till att det inte åker folk mellan Mullhyttan och Fjugesta på förmiddagarna beror ju idag på att det inte finns någon buss efter klockan 9.20. Många väljer idag att försöka få till sina besök till vårdcentralen i Fjugesta och USÖ antingen direkt på morgonen eller efter klockan 14.30 om man inte har bil själv eller någon bekant som kan skjutsa. Arbetstider förläggs många gånger efter hur bussarna går om man har en arbetsgivare som är så vidsynt vilket gör att man är rätt så begränsad i nuläget och även i fortsättningen enligt kommande tabeller.
  Om ni hade frågat de boende så hade ni nog kunnat få en annan syn på hur bussarna borde gå för att tillgängligheten ska öka. Det är många äldre som med dagens syn på hur det ska gå till bor kvar hemmavid vilket innebär att resorna ökar på sikt. Alla kan inte köra eller bör inte köra bil.
  På något sätt så får man känslan av att man straffas för att man inte bor på en stor ort eller i stan.
  Mona
 • Varför i hela fridens namn skall det gå bussar Örebro -Fjugesta ( 513 ) var 15 minut ? .
  Kör bussar med mellanrum på 30-40 minuter och kör dom till fram till Mullhyttan .
  Men det är ju samma resonemang som vanligt Lekebergs kommun består av Fjugesta och inget mer .
  Om någon motiverar det med att det är få som pendlar med buss , gissa varför .
  NI kör för sällan !
  TJ
 • Hej!

  Som vi skrivit ovan så är de nya tidtabellerna gjorda utifrån dagens resandeunderlag. När man satte tidtabellen för sträckan Fjugesta-Mullhyttan så tittade man på vilka tider våra resenärer åker på sträckan. Behovet av busstrafik är större på morgonen och eftermiddagen, därför ser den nya tidtabellen ut som den gör.

  Vi har valt att dela upp linje 513 i flera separata linjer för att förenkla för våra resenärer. Detta gör det lättare att se i tidtabellerna vilka avgångar som går vidare till Hasselfors, Mullhyttan och Svartå. Idag har vi många olika varianter på linje 513 och tanken är att det ska bli lättare att se vilken destination de olika linjerna har.

  Vi önskar er en härlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Vi kan idag inte resa senare på förmiddagen än 9.20 och tidigast 13.15 från Mullhyttan så tror fasen att underlaget inte visar att det åker folk mellan dessa tider! Det går ju inte några bussar då. Folk måste lösa det på annat sätt. Varför har ni återigen inte gjort en förfrågan om detta när ni visste att tidrabellerna skulle göras om till hösten för att skolbarnen ska åka med?
  Mona
 • Jag fick svaret att man har delat på linjen 513 till flera separata linjer för det skall vara lättare att se i tidtabellen ?????
  Är det lättare att behöva titta på flera ställen , sluta nu .
  Att man bedömer den nya tidtabellen utifrån dagens reseunderlag är ju helt enligt moment 22 .
  Man kan bara se reseunderlag EFTER man har kört med flera avgångar , sedan får man ta ställning till om man skall fortsätta .
  Nu har jag bara sysslat med busstrafik i ca 26 år så jag förstår att jag har mer att lära .
  TJ
 • Jag är TYVÄRR mer och mer övertygad att det spelar ingen roll hur mkt vi säger här och lägger våra energi för att de ska lyssna på oss.De har redan bestämd och punkt slut!Vi får klaga och klaga men de kommer inte lyssna, tror att de sitter där i deras kontor och tänker: detta kommer snart att glömmas. Hoppas att "they proof me wrong!"
  Vi får inte ge upp!!! 
  Miluska
 • Tack länstrafiken för att ni kommer att köra tätare turer mellan Fjugesta-Örebro 


  C
 • Hej!

  Alla synpunkter och önskemål vi får in i forumet sparas och dokumenteras. Eventuella förändringar i tidtabellerna och linjesträckningarna görs som tidigast i december då vi hunnit utvärdera den nya trafiken i Lekeberg.

  Jag önskar er en bra vecka!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej!

  Vad roligt att du är nöjd med den tätare trafiken mellan Örebro och Fjugesta.

  Välkommen ombord och ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hänvisad att åka 514 .Allså innebär det för mej att jag kommer för sent varje dag ,då jag ska vara ombytt och klar kl 07.00 Jobbar på USÖ. På helger och kvällar ska jag hålla mej hemma då jag inte har ngn bil !!! .Förstår att ni tänker att jag kan ta mej ner till 204:an,går ju bra den ljusa årstiden men betydligt tuffare i mörkt och halt väglag. Flyttade till Lanna för 3 år sedan för att det skulle funka att pendla till stan.
  MVH Lisbeth
  Lisbeth Hallqvist
 • Jag tror att alla är tacksamma -jättemycket, för de tätare turerna mellan Fjugesta och Örebro men ni har vält glömt att det finns en hel del som bor i Mullhyttan med omnejd dvs utanför Fjugesta, flera och flera ska bli tvungna att köra bil från Mullhyttan till Örebro fr.o.m 14/8 pga den nya tabellen.
  Miluska
 • Hej Lisbeth!

  När den nya gångtunneln är färdigställd och en säkrare gångväg från Lanna till hållplatserna på väg 204 är klar så kommer linje 513 gå via väg 204 istället för genom Lanna. Om du då önskar resa med linje 513 så kan du välja mellan hållplatserna Haga Hidingebro, Lanna stationsväg och Lannavägen, beroende på vart i Lanna du bor.

  Jag önskar dig en fin vecka!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej Miluska!

  Vad roligt att du är nöjd med den nya trafiken mellan Örebro och Fjugesta!

  Region Örebro län har tillsammans med kommunerna i länet fastslagit ett Trafikförsörjningsprogram. Trafikförsörjningsprogrammets riktlinjer säger att orter med 500 – 1000 invånare ska trafikeras med minst 5 turer i vardera riktningen. Idag och från och med den 14 augusti har vi minst det dubbla antalet turer mer än vad Trafikförsörjningsprogrammet säger för en ort som Mullhyttan.

  Ha en bra kväll!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Är det verkligen möjligt att alla vi som bor i Lanna ska gå c:a 1 km, för att  åka med en buss till Örebro om man har ett jobb som kräver att man ska börja jobba kl 07,00?
  Ska det kallas förbättring?
  Agneta
 • Om du tycker att 1 km är mycket så kan jag berätta att om man måste åka från Mullhyttan på fm så får man gå 1 mil till Fjugesta .
  Men vi har ju fått svaret , lika tydligt som vanligt .
  Om man bor på en ort med mellan 500 - 1000 personer så får man vara glad för det lilla .
  Att Lekebergs kommun är den kommun som expanderar stort är bra .
  Synd bara att folk utifrån tror att det bara är Fjugesta som växer .

  TJ
 • Hej Agneta!

  Som vi besvarat tidigare i forumet så kommer linje 513 att gå via Lanna tills vidare. När gångtunneln är färdigställd så kommer linje 513 gå via väg 204 istället för genom Lanna. Om du därefter önskar åka med linje 513 så rekommenderar jag dig att resa från hållplatserna Haga Hidingebro, Lanna stationsväg och Lannavägen, beroende på vart i Lanna du bor. Beroende på vart i Lanna du bor så blir det olika långt till kommande hållplatser på linje 513.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Vi har fattat svaret !!!!!
  Men vi gillar inte det !!!!!
  TJ
 • Det är ju fortfarande lika långt till väg 204 från Lanna! Jag önskar åka från Lanna med en buss som tar mig till jobbet i tid. Men det kanske är meningen att man ska sluta åka buss.
  Agneta
 • Om man nu lugnar ner sig så är ju inte detta med Mullhyttan ett stort problem att lösa .
  Jag bor där och i ärlighetens namn så är ju inte busstrafiken värdelös , den är bara dålig .
  Om man kunde få över ett par bussar till på fm som vänder i Mullhyttan .
  Glappet mellan 9,20 - långt förbi kl 13 är för stort .
  Det behövs någon mer på em och man behöver nog titta på morgon trafiken om det fattas något .
  Vad vi talar om är 4 - 5 bussar som vänder i Mullhyttan i stället för Fjugesta per dag .
  Det går att lösa om man vill för kostnaden för den specifika turen ökar inte mycket .
  Bussen är redan ute ur garaget , föraren är redan bakom ratten , man vänder bussen i mil längre bort , det går att lösa .
  Jag förstår att Länstrafiken inte kan ordna så att det står bussar redo så fort en person vill åka men orsaken till att det blir upprörda känslor är dels den lilla skillnaden på sträckan .
  Det är en mil mellan Mullhyttan och Fjugesta men skillnaden på antalet bussavgångar är enorm  , det gör inget att det är skillnad men inte så här .
  Det andra som gör att man reagerar är alla dumma bortförklaringar .
  TJ
 • I höst blir glappet ytterligare en timme längre då 9.20- bussen försvinner på FM från Mullhyttan. Förbättring, nej försämring!
  Att slå sig för bröstet och säga att enligt Trafikförsörjningsprogrammets riktlinjer kör ni fler turer än vad ni behöver är inget att skryta med! Visa lite framåtanda genom att lyssna på de som faktiskt bor i områdena som ni trafikerar.
  Mona
 • Ja, det som mest gör oss upprörda är de dumma BORTFÖRKLARINGAR.
  Att bussarna ska åka varje 15 min från Fjugesta mot Örebro NÄR det inte behövs ät lite dumt av politiker.Bra att den åker så ofta mellan kl.6-9.
  Dåligt att de tar bort OPT i Örebro för 513.   Miluska
 • Som pendlare från Örebro till Fjugesta tycker jag att det blir kanon med tätare trafik. Min subjektiva upplevelse är att det idag är många som går på vid resecentrum men också vid Olof Palmes torg, så förstår att en del blir upprörda av att man skippar den senare, och att de flesta går av i centrala Fjugesta. Väldigt få på/avstigare i Lanna/Truckstop så blir mycket bra med insparade minuter där på sikt med rakare sträckning. Som pendlare betyder kortare restid oerhört mycket. TACK!
  Gustaf
 • På tal om att korta ner restiden för oss som pendlar till och från jobb, så är det ju inte bara tiden man sitter i bussen som räknas, utan hur lång tid det tar från den egna dörren och fram till arbetsplatsen. Alltså, även den tid det tar att ta sig till och från hållplatsen.
  För många år sedan togs tåget mellan Svartå och Örebro bort med bla argumentet, att det är bättre att åka bussen, då den kan åka runt och plocka upp passagerare, där de finns,så de inte behöver ta sig så långt,  för att kunna kliva på och åka till sitt resmål,
  Så tänk på det när ni gör era turlistor, många av oss börjar jobba kl 07,00 på olika platser runt om i Örebro och måste således åka så vi är där i god tid,
  Vi vill ju kunna ta en buss och Örebro vill ju slippa våra bilar eller?
  Agneta
 • Hej Gustaf!

  Vad roligt att du uppskattar höstens förändringar!

  Hoppas du får en trevlig sommar och att resorna till hösten blir till belåtenhet!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej!
  Seriöst, vem kom på den här urusla idén? Vem är det som vinner på den? För inte är det vi som bor i Mullhyttan. Finns ingen förbättring alls utan total försämring. Jag kommer inte längre att kunna pendla med buss till jobbet. Att ta bort första bussen in till Örebro, hur tänket ni. Att hålla på att krångla och byta buss i Fjugesta gjorde jag när jag gick i gymnasiet. Redan då var det ingen bra idé. Så varför återupptar man en dålig idé som inte funkade. Ni försämrar för så otroligt många utan att bry er. Är så otroligt besviken och upprörd över detta.
  Ruth Axelsson
 • Hej!Helt ärligt är jag både upprörd och besviken på detta beslut som in på lNstrafiken har gjort. Detta kommer att göra det så mycket svårare för oss mullhytebor att ta oss till örebro för att byta buss i Fjugesta blir bara krångligt +under vintern så blir det många förtjenigar så att då missar man lätt bussen i fjugesta så hur tänker ni ijänkligen? Att försämra den kollektiva trafiken på detta sätt är förfärligt och dessutom att ta bort två hållplatser i stan som exempel olofpalmes torg, nu när ni tar bort den så kommer jag och många andra elever från rudbeck, tullängen och verginska ha ca 20 min om inte mer att gå till skolan vilket gör att vi kommer behöva ta tidigare bussar men vänta det går inte ni tog bort den bussen okej då får vi helt änkelt komma för sent till skolan för vi åker buss av en anledning vi har inga körkort och det var det lättaste sättet att ta sig till skolan på. Dessutom tar det inte 1 timme och 9 minuter att ta sig från Mullhyttan till örebro det tar max 55 minuter och om vi ska behöva krångla med att byta i fjugesta skulle det ta längre tid för att det är rätt många som åker med mårgonbussarna. Dessutom måste det kosta extra med att sätta in fler linjer för då behöver ni mer personal som kör och fler bussar vilket blir en större kostnad men ni skulle kunna sätta in fler turer och inte bryta upp linjer och göra dom sämre vilket ni precis gjorde. Jag tycker inte detta är okej och ni skulle ha frågat oss i HELA lekebergs kommun om va vi tycker innan ni fattar beslut som inte påverkar ER överhuvudtaget. Helt ärligt så tycker jag att ni har gjort fel med enat beslut som inte påverkar ER utan oss RESINÄRER som faktist åker med kollektivtrafiken.För att vara ärlig så började jag hata länstrafiken när ni kom med detta beslut. DETTA ÄR INTE OKEJ, JAG ÄR SÅ BESVIKEN OCH UPPRÖRD ÖVER DETTA OM NI INTE KAN SE DET. Det är rätt mycket jag vill säga som inte är passande men ni försämrar er bara men solklart kommer ni inte att lyssna för att om det sker några förändringar så sker dom i december vilket inte hjälper oss nu.
  Jamsine
 • Hej och välkommen till forumet Jasmine!

  De flesta turerna mellan Örebro-Mullhyttan kommer inte innebära några fysiska byten i Fjugesta utan endast att linjen byter linjenummer i Fjugesta. Detta är för att precis som du nämner göra det enklare för resenärer att resa hela sträckan utan att tvingas byta buss i Fjugesta.

  Vi tar emot konkreta synpunkter och önskemål från resenärer och tar dessa vidare till ansvariga som sedan tar med sig detta i sitt arbete.

  Önskar dig en fin måndag.

  Med vänlig hälsning  Christina Kundservice
 • Sitter och läser och blir bara mer upprörd. Läser saker som jag inte tänkt på. Vi då som helt plötsligt inte längre kan åka buss till jobbet från Mullhyttan och måste ställa bilen i Fjugesta. Vart ska alla bilar stå, för vi kommer inte att få plats.Sen håller jag med förgående talare att busskortet och bussbiljetterna måste definitivt bli mycket billigare när det har blivit sådana försämringar. Man kan inte pendla som det är tänkt med buss, så ner med priserna.. Eller gör om och gör rätt. Behåll de tiderna vi har och öka på iställlet, inga byten i Fjugesta för oss från Mullhyttan.
  Ruth
 • Nu är jag så UPPRÖRD. Sitter och läser alla tidigare inlägg. HUR tänker ni???? Ni vill att folk ska åka mer kollektivtrafik MEN då kan ni inte försämra villkoren. Ni säger att det inte finns ett stort underlag på resenärer från bortom Fjugesta mot Mullhyttan, Hasselfors och Svartå. Men det har en STOR förklaring i att tidtabellen är redan UNDER all kritik och folk har redan varit tvungna att välja bilen för att kunna jobba eller gå i skolan,VI är MÅNGA på den här sidan av LEKEBERG som aldrig blir tillfrågade och bortglömda. OCH skulle välja bussen framför bilen OM det fanns möjlighet. Ni kan INTE ta bort de turer som redan finns. Att inte kunna komma in till jobbet med 05.45 bussen,att inte kunna få ha sovmorgon för att bussen går 8.30 istället för 9.20 som dessutom är tidigt när det går en buss från Fjugesta kl 10.30. Låt 10.30 bussen utgå från Mullhyttan istället. Likaså 12.35. Samkör bussarna men börja från Svartå / Hasselfors så får ALLA tillgång till bussarna.  I HELA LEKEBERG.. MER busstrafik på söndagar också så man kommer till och från jobbet vare sig man jobbar dag/kväll eller natt eller har varit på resa. Och ska vi behöva börja våra resor från Fjugesta behövs fler parkeringsplatser och lägre busspriser som kompensation för bensinen vi kör upp mellan Mullhyttan,/Svartå/Hasselfors och Fjugesta. HELA LEKEBERG vill kunna åka buss inte bara de på "rätt"sida Fjugesta. HADE varit bra om ni skickat ut ett frågeformulär innan så hade NI haft ett bättre underlag att fatta era beslut på. Samt ni hade fått veta vad VI resenärer tycker fungerar bra /dåligt..
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Hej Ruth och Mikaela!

  Vi tackar för era synpunkter och önskemål inför kommande trafikstart i Lekeberg. Vi har besvarat flera av era funderingar i tidigare inlägg här på forumet och vi vill återigen informera om att samtliga konkreta synpunkter och önskemål noteras.

  Önskar er en fin dag och en härlig sommar!

  Med vänlig hälsning
  Christina Kundservice
 • Skulle önska extra turer lördagar. Är man ute på galej i Örebro så får man oftast åka en alldeles för tidig buss vid 2230 eller vänta 3 timmar till nästa vid 0125.Förslag på en buss 0000 och kanske en efter krogen stänger 0230 eller liknande och med anslutningsbuss till Hasselfors/Mullhyttan.Tror många ungdomar skulle utnyttja detta.
  Daniel Åström
 • Hej Daniel!

  Tack för dina synpunkter vi tar med oss det i kommande arbetet.

  Önskar dig en fin dag!
  Med vänlig hälsning
  Christina Kundservice
 • Jag tänker ta buss istället av bil till jobbet i Fjugesta, eftersom busstider är bättre med dessa nya tidtabeller. Undrar hur mycket tidtabellen påverkas om en eller flera buss kör hela vågen till Myllhyttan.

  Hoppas bara at SJ förbättrar tågtrafiken med.


  H
 • Hej!

  Vad roligt att du gläds över den nya trafiken och väljer bussen framöver! 
  Jag hoppas du får en riktigt trevlig sommar. 

  Med vänliga hälsningar,
  Kasper Kundservice
 • Linje 524..Fler o fler yngre människor flyttar o bygger hus längs vägen mellan Fjugesta och Sannakroa..Men där verkar det inte bli nån som helst förbättring...Vi är många som inte kan åka kollektivt till örebro....Här måste till en förbättring....Skandal att vi på denna sida Fjugesta negligeras som vanligt...Förbättring???Knappast....
  urban Holmström
 • SNÄLLA Länstrafiken.  TACK så mycket för att jag efter att ha jobbat natt INTE kommer att kunna åka hem med en ENDA buss förutom 07.15. Jag får inte gå hem tidigare som jag kunde förr då kom jag hem 07.45 (den finns inte längre) behöver jag jobba över fick jag tidigare vänta till 08.10  och komma hem med 09.20 bessen( som inte heller kommer finnas i höst) nu kan jag åka till FJUGESTA varje kvart fram till 08.00 MEN missar bussen hem till MULLHYTTAN och får vänta till 13.30 TACK SÅ MYCKET FÖRFÖRSÄMRINGARNA.. Jag har ett årskort som betalas sträckan Mullhyttan -Örebro som jag ALLVARLIGT funderar på att säga upp pga försämringarna när jag ändå kommer bli tvingad att ta bilen till minst Fjugesta eftersom det förmodligen inte kommer kompenseras prismässigt och inte något för bensinen jag måste betala också ,så dubbel kostnad och ingen plats att parkera eftersom halva Mullhyttan står redan på pendlarparkeringen.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Bättre?nej sämre då man måste byta buss i lanna för att åka till Berglunda. Ni har missat att berglunda är ett Stort industriområde som dessutom växer hela tiden. Alla som pendlar jobbar inte i Örebro. Jag tycker detta är en stor miss av er att inte några bussar går genom Berglunda utan byte
  IngMari
 • Hej!

  Som vi tidigare har svarat så tar vi gärna emot konkreta och tydliga synpunkter och önskemål här i forumet. Tack för att ni har delat med er av era tankar och idéer.

  Jag önskar er en trevlig och härlig fortsättning på sommaren!

  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • Kasper,  om du läser hela forum från början kommer du att förstå  våra tidliga önskemål:*Flera turer Mullhyttan /Örebro /Mullhyttan * Ta INTE bort Olof Palme Torg hållplatsen i Örebro * Fråga direkt till de som bor utanför Fjugesta hur de vill. 
  Konkreta synpunkter:
  Pga av nya ändringar flera kommer att ta bil från Mullhyttan till Örebro vilket inte alls påverkar miljön på positivt sätt. Ni får inte glömma att Lekebergs kommun inte är bara Fjugesta! Ni kan inte göra ändringar på ett effektivt sätt om ni bara baserar sig på den redan begränsad tillgänglighet som nu finns till bussen utanför Fjugesta.
  Så där tydligt och konkret.
  Med vänlig hälsning, 
  Miluska
  Miluska
 • Ni får heller inte glömma de som inte har körkort av olika anledningar och våra äldre som också måste kunna ta sig in till stan eller vårdcentralen på bra tider. UTAN flera timmars väntetid i båda riktningarna. Jobbar man inom service yrken behövs det fler alternativ på tidiga turer om man behöver byta buss eller passa tåg och börjar kl 07.00 ,jobbar man eftermiddag och börjar kl 14.-15 behöver man ha bussar som passar. Jobbar man natt får man hoppas på att bussen kommer till hållplatsen i Mullhyttan och inte kör förbi som den ibland gör för då kommer man inte in förrän kl 00.30. Eftersom 21.30 bussen också är borttagen
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Tack för alla inlägg och synpunkter på vårt forum! Det är alla viktiga inspel för oss i vårt arbete.

  Det finns i det nya trafikupplägget nyheter som kan påverka både positivt och negativt. En grundtanke som genomsyrar hela upplägget är att vi vill erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt men att den samtidigt ska vara så effektiv som möjligt, kort och gott att vi vill kunna erbjuda så mycket kollektivtrafik som möjligt för varje satsad krona. Det innebär i sin tur att vi på sträckor där många reser kan erbjuda ett större utbud än på de sträckor där vi har färre resenärer.

  Ansvaret för kollektivtrafiken i länet ligger hos Region Örebro län, dit Länstrafiken tillhör. Det är här trafiken planeras, beslutas och finansieras. Det finns dock andra aktörer som också spelar en viktig roll i arbetet kring kollektivtrafiken.

  Till att börja med kan nämnas de olika väghållarna, där Trafikverket ansvarar för det statliga vägnätet, respektive kommun för det kommunala vägnätet samt också ansvariga för enskilda vägar och samfälligheter. Med dessa aktörer sker dialog och samverkan kring var och hur hållplatser kan anordnas men också kring vägunderhåll, snöröjning etc.

  En annan viktig aktör är länets kommuner som i en ständigt pågående dialog också kan ge oss värdefull information om t.ex. stora arbetsplatser, skoltider, bostadsbyggande etc både i nutid och för framtiden.

  En tredje viktig aktör kring kollektivtrafiken är våra Trafikföretag vars chaufförer varje dag kör bussarna och som sitter inne med stor kunskap kring hur dagens trafik fungerar.

  Sist, men inte minst, alla ni resenärer som reser med oss, vare sig ni reser regelbundet eller mer sällan. Det är ju för er vi finns till, även om vi tyvärr inte kommer kunna tillgodose varje enskilt önskemål som inkommer till oss.

  Sammantaget bygger kollektivtrafiken på en stor samverkan mellan olika parter i samhället, alla lika viktiga och med vart och ens specifika kunskaps- och ansvarsområden.

  Det nya upplägget på kollektivtrafik i Lekebergs kommun, med start 14 augusti 2017, kommer Region Örebro län/Länstrafiken att utifrån de inkomna synpunkterna bl.a här på forumet att arbeta vidare med. De kommer alla att ligga till grund i processen och dialogen inför våra kommande tidtabellsplaneringar där vissa ändringar/korrigeringar kan komma att ske per 10 december i år. Viktigt att poängtera är dock att vi tyvärr inte kommer kunna tillgodose allas enskilda önskemål men vi tar tacksamt emot alla tips och önskemål då de är värdefulla inspel till oss.
  Thony Lundberg
 • Om ni verkligen tycker att vi resenärer är viktiga så har ni glömt något väldigt väsentligt! Ni har glömt bort att fråga oss vad vi tycker om de befintliga tidtabellerna och om det finns förslag och idéer på förbättringar inför förändringarna i linjenätet.
  Mona
 • Förstår att man inte kan tillgodose varje enskild person....MEN måste det bli så radikala FÖRSÄMRINGAR för ALLA efter Sannabadet mot Mullhyttan. Ni säger att det ska bli bättre men att behöva vänta 30 min på bussen i Fjugesta som tidigare gick DIREKT hem ÄR ingen förbättring . Tyvärr är det synd att ni inte lyssnar på oss resenärer först INNAN denna stora FÖRSÄMRING.  Säg hellre att det blir förbättringar från Fjugesta MEN kom inte och säg att det gäller HELA  Lekeberg när det inte är sant. Då är de redan dåliga förbindelserna bättre än det ni nu har bestämt ska gälla.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Tycker det är mycket märkligt att ni påstår att ni gör om för att förbättra. Bor mellan mullhyttan och fjugesta, har inget körkort och är därför beroende av bussen för att ta mig till arbetet. Att det blir ännu färre turer än vad det redan är är för mig både ofattbart och och ogenomtänkt.
  Det hade räckt med att behålla de turer som fanns och lägga till kanske 2 på förmiddagen istället för att plocka bort och försvåra för oss som både vill åka buss och är beroende av den! Tråkigt!!
  A
 • Tycker det hade varit bra ifall förslaget hade skickats ut för  återmatning innan ny turlista har blivit fastslagen. Detta känns lite knasigt att ge feedback på. Återmatade för några år sedan, utan ngn vidare positivt genmäle. Spontant tycker jag bussen skall stanna där folk bor. Att behöva vandra höst och vinter till väg 204 känns konstigt. Det är inte många som väljer att bo utefter stora vägar. Likaså borttagning av hållplats Olofs Palmes Torg tycker jag skall vara kvar, med tanke på våra gymnasie ungdomar.
  Erik Lannhard
 • Snälla Ingrid på kundservice Jag läste ditt svar från 23 dagar sedan. Hur kan du ens säga att vi får tätare trafik på morgon och eftermiddag när det inte är sant. Vår tur 05.45 saknas likaså 9.20  och har inte ersatts med några bättre eller andra alternativ. 13.15 var sent Nu blir de ännu senare 13.40..... OCH att säga att det är lättare att läsa av de nya listorna är INTE heller rätt. Det ser man även här i forumet när ingen ens vet när första bussen går från Mullhyttan. Det var mer överskådligt tidigare.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Fast "enskilda önskemål" är väl att ta i vi är ändå en hel del som åker mullhyttan -fjugesta och vidare till Örebro . Att vissa sträckor får bussar varje 15e minut och andra sträckor kan man inte ta sig någonstans dagtid känns inte rätt och det känns som ett hån att man går ut och säger att pendlingen ska bli lättare. Antar att det inte heller blir någon skillnad i pris på biljett och pendlarkort?
  A
 • Hej allihopa!

  Vi tackar för era synpunkter och ser till att Trafikplanerarna får del av dessa. Som tidigare poängterat handlar omläggningen om att erbjuda en så effektiv kollektivtrafik som möjligt, en kollektivtrafik där så många resenärer som möjligt får det så bra som möjligt. Då de tidigare turerna har ett lågt reseunderlag har beslut tagits att istället förstärka turtätheten under de tider det är ett högre antal resenärer. För att ta del av Trafikförsörjningsprogrammet som är det program där framtida kollektivtrafik beskrivs och planeras hänvisar jag er till Region Örebro Läns Centrala diariet. 
  Här hittar ni mer information om hur ni når dem.

  Åter igen vill jag tacka för era synpunkter, dessa är till hjälp vid eventuella korrigeringar senare i år samt vid framtida planeringsarbeten.

  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • SNÄLLA Kasper.. Håll Landsbyggdensdag levande...bättre kollektivtrafik för hela lekeberg.?.???SÅ bara för att det är få som åker på de FÅ turer som finns efter Sannabadet mot Mullhyttan och vidare så ska det ytterligare försämras? Varje kvart trafik ÄR kanon OM HELA Lekeberg får vara med om den .INTE bara Fjugesta. Mycket orättvist!! OCH dessutom tror jag inte på att alla dessa extraturer på morgonen kommer vara fulla. Vi behöver fortfarande komma in till stan på samma tider så det kommer vara de turer som är närmast den vanliga tiden det kommer vara fullt på. MEN i höst kommer det vara många som kommer vara tvungna att gå till sina arbetsgivare och be om att få ändra arbetstiden då inte våra bussar går. Och även våra gymnasieelever kommer drabbas. Man får väl hoppas CSN är snällare mot dessa elever när de kommer få mycket sen ankomst?Förr visste man att varannan buss gick  hela vägen hem. Nu kommer detalj upp till 30 min väntan i Fjugesta. Var ka vi hålla till när det blir kallt,regnigt och snöstormarna kommer?
  Mikaela Björk
 • Jag håller med många av de tidigare kommentarer ikring detta med att ni tar bort framförallt Olof Palmes torg.
  Hur tänker Ni egentligen....varför har inte vi i Lekeberg fått ut en enkät och fått tycka till?
  Det är ju ändå vi som åker och inte Trafikplanerarna.
  Ni tänker bara på snabbare resvägar och inte på säkerheten och tillgängligheten för alla våra Barn/Ungdomar och Vuxna.

  Ni skriver: tidigare poängterat handlar omläggningen om att erbjuda en så effektiv kollektivtrafik som möjligt, en kollektivtrafik där så många resenärer som möjligt får det så bra som möjligt.
  Detta kommer inte medföra fler resenärer då Ni försämrar i de flestas ögon.
  Detta borde Ni ha förstått nu i och med alla kommentarer.

  Jag har själv 2 Ungdomar som åker varje dag med 513 och ibland flera gånger om dagen in till skola och träningar och sällan tillsammans då tiderna inte passar.
  Jag tillåter inte mina ungdomar och de vill heller inte ta sig ner till Södra Station eller Resecentrum då det inte är SÄKERT för någon av dem med både hög trafikerade vägar och vägen dit är inte säker. I Sverige har vi mörker mestadels av året I och med detta ännu mera osäkert att exponera sig på avskilda mörka gator.
  Om ni tar bort Olof Palmes torg för oss kommer detta att innebära att vi kommer få skjutsa betydligt mer och bussen kommer längre inte att vara ett alternativ.

  Hur svårt kan det vara att låta 513 522 523 gå som i dag via Olof Palme.
  Tänk även på alla de ungdomar som går på tex Tullängsskolan, Karro, Rudbeck!!!!!

  Snälla jag ber Er att göra om och göra rätt för oss resenärer REDAN NU till den 14/8 när skolorna börjar igen.

  Jessica
 • Hej Mikaela Björk,
  hur så vänta 30 min i Fjugesta från Mullhyttan? När jag använder resaplaneraren (http://www.lanstrafiken.se/Orebro/Sok-resa/) är det 3 min?
  H
 • Ser det som en försämring helt klart - bor i Mullhyttan utan körkort (av olika skäl) och har flexibel arbetstid även helger, dessa få bussturer som finns nu borde vara kvar + få hit fler bussrutt! Annars måste jag lägga om mitt livsstil och flytta *helt galet*!!!
  Agge
 • Som vi skrivit tidigare så hoppas jag att ni på Länstrafiken HAR uppmärksammat att ni har tagit bort 05.45 från Mullhyttan detta måste OMEDELBART åtgärdas. Ni hade fått ett liknande påpekande från någon annan linje.  Och ska åtgärda det enligt NA:s artikel. Nu UPPMANAR jag alla  som blir drabbade av  linje 513 05.45 indragning att höra av sig...
  Mikaela Björk
 • Hej Mikaela!

  Det du skriver om att få resenärer resulterar i färre turer är riktigt, busstrafiken planeras så att det går fler bussar under tider då fler reser.
  Resande från Mullhyttan kan åka 06.03 för att byta buss i Fjugesta där en buss ansluter med ankomst i Örebro 06.53, detta bör ge gott om tid för gymnasieelever att ta sig till skolan.
  Vad gäller väntetiden i Fjugesta får du gärna förtydliga och återkomma var du hittar denna information då den väntetid jag får fram är tre minuter.
  Den tur du refererar till där det blivit åtgärdat antar jag att du menar linje 522. Denna åtgärd har kommit då den tidigare informationen vi hade, utredningens trafikförslag, var felaktig. Efter detta blev åtgärdat korrigerades även tabellen och en tur lades till.

  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • Hej Jessica!

  Anledningen till att hållplatser på stan har tagits bort från linjesträckningen har att göra med det mål du nämner att göra, nämligen att göra trafiken effektiv. Genom att dra om linjen i stan kortas restiden ned då körsträckan blir kortare och den täta trafiken i stan där många förseningar uppstår är inte längre ett problem i den nya linjesträckningen.

  Med det sagt kommer jag förstås att ta vidare dina kommentarer till de som planerar trafiken så att de kan ha det i åtanke inför kommande arbeten.

  Tack för dina synpunkter och ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • Hej Agge!

  Jag beklagar att du upplever omläggningen som en försämring. Jag kommer självklart att ta vidare även dina önskemål om fler turer på helgerna.

  Tack för dina önskemål och ha en bra fortsatt sommar!
  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • Kanonbra förändringar är väldigt tacksam för förbättringen av linje 513 och de tätare turerna. Bra jobbat!
  /Arbetspendlande Örebro-Fjugesta
  L
 • Hej  Kasper. Den där turen kl 06.03 har tillkommit på senare dar. Den fanns inte med när vi började prata om 05.45 bussen som saknades. Men det är ändå tight med tiden för de som måste ta sig från Södra station istället för de hållplatser som finns tom 13/8. Många behöver dessutom byta om innan de börjar och då är tiden knapp. Men heder till er att ni har förstått att 05.45 behövs även om den tyvärr blev en kvart försenad.Många Mullhyttebor ser hellre att vi har bussturer kvar än att det 5 min fortare in till stan. Bussresorna brukar ta ca 50-55 min och inte över 1 timme som jag har läst. Låt bussen gå genom stan och bygg bort biltrafiken i stället. Ha stora parkeringar i ytterområdena och slussa in bilisterna i stället med 30 min trafik. Det borde vara mer miljövänligt..Och som kommentar på väntan i Fjugesta är att om jag slutar tidigare än 07.00 så kan jag inte åka med tex bussen 06.45 som var framme 07.45 i Mullhyttan utan får nu vänta på jobbet eller i Fjugesta till 08.15 som tar mig hem 15 min senare än nu. Hinner jag inte med 07.30 bussen från USÖ för att vi har möte, ja då får jag boka hotellrum, för vara vaken efter en hel natts arbete är inte kul för då måste jag vänta ända till  ca 12.40 som kommer till Mullhyttan kl 13.40. Det gick hem en buss 08.10 som var i Mullhyttan 09.20 men den finns inte heller kvar. Och liknande situationer är det på eftermiddagen också. Folk planerar sitt jobb efter bussen men de bussar man förr kom hem med finns inte längre.Förr kom man hem 15.05 nu 15.35 och tiden medan man väntar på en passande buss får man tillbringa på jobbet eller i Fjugesta. Och har man barn hemma på låg och mellanstadiet så är de där 30 min tidigare hemma ovärdeliga. Det var det jag menade med vänttid.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Hej igen Mikaela!

  Jag har noterat dina synpunkter och registrerat dem inför kommande översyn.
  Vi förstår att trafikomläggningar som är positiva för många resenärer även kan ha oönskade konsekvenser för en del resenärer som tidigare åkt med de turer som läggs om. Svar om varför trafiken planerats som den gjort hittar du längre upp i tråden.

  Jag tackar för dina kommentarer och önskar dig en bra fortsatt dag!
  Med vänlig hälsning,
  Kasper Kundservice
 • Hej varför kommer inte 513 gå för by krämaren ? När min sån skall börga på tullängsskollan får han väldigt långt att gå fån södra station i stället gå av som vanligt en håll plats före krämaren. Det blir ju en vinter. En arg förleder
  Ulf larsson
 • Hej Ulf,

  Välkommen in till forumet.

  Frågan kring varför linje 513 inte trafikerar hållplatserna över stan har fått svar längre upp i tråden. Kortfattat handlar det om att korta ned restiderna, minimera risken för förseningar samt minska den tunga trafiken i stadskärnan. Din son kan välja på att gå eller ta en anslutande stadsbuss vid någon av de hållplatser som kommer att trafikeras.

  Ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning, 


  Kasper Kundservice
 • Hej . Det här verkar vara standard svaret "Svar om varför trafiken planerats som den gjort hittar du längre upp i tråden." .
  Jag måste nu åka bil. det är ingen fråga om varför?. det är ett faktum!!!. vi som bor i Mullhyttan och börjar 07:00 kan ej längre pendla med Buss. Tättare och kortare är ju ointressant om man inte kommer i tid till jobbet. är det så svårt att förstå! för er alla glada och Länstrafiken.
  Björn
 • Ja Ja! om alla hade kontakter med star trek discovery så hade det kanske gått . för bara för man är framme strax före 07.00 så kan man inte teleportera in sig i arbets kläder på jobbet. beam me upp scotty!! smile . Tänk att 10 min tidigare ska sitta så hårt inne för Länstrafiken ... saker kan ju gå smidigt då.
  Björn
 • Problemet med den saknade tidiga turen från Mullhyttan till Örebro är enkelt att lösa om viljan funnits. Idag går en buss från Örebro Resec 5.05 nonstop till Mullhyttan, som sedermera blir 5.45-turen från Mullhyttan till Örebro med ank Resec 6.39. I nya tidtabellen finns en buss från USÖ 5.00 (Resec 5.05) till Fjugesta. Om den bussen istället gått direkt ut till Mullhyttan precis som idag kan den gå från Mullhyttan 5.45 och bli bussen från Fjugesta 6.03 och med ank Resec 6.38. Resultatet är att man får till den saknade förbindelsen från Mullhyttan på bekostnad av att en buss från Örebro 5.00 till Fjugesta försvinner. En tur som dessutom inte finns idag. Antalet själar från Örebro 5.00 torde inte kunna konkurrera med de som vill åka från Mullhyttan in till jobbet i sta’n. Finns dessutom en ny buss från sta’n 5.20 mot Fjugesta om någon vill åka tidigt, vilket borde räcka. Själv har jag nu ägnat semestern åt att köpa en bil eftersom ingen annan möjlighet finns. Komma sent till jobbet hela hösten ända till december (om problemet ens löses då) kan jag inte. Nu är bilen köpt och vad som ev sker med bussturlistan i december bryr jag mig inte om längre. Jag kommer nämligen aldrig mer att sätta min fot i någon av Länstrafikens bussar, och jag kommer nog inte att vara saknad eftersom jag inte är en intressant kund. Tack för mig.
  Lars S
 • Hej Lasse S!
  Tror inte din idé fungerar, men nästan! Det är nog inte 5.00-turen från sta'n man får offra, det är nog 5.15-bussen från Örebro som man får skippa och köra den ut till Mullhyttan 5.05 som hittills. Då funkar det nog, men säkert inget som blir verklighet. Men 5.15 är nog lika lätt att avstå som 5.00-bussen med tanke på hur många som skulle åka med den....

     
  Kalle
 • Välkomna till vår nya verklighet. Hoppas vi ses på mötet den 15/8 vid torget i Fjugesta. Kl 16-18. Då ska vi få svar på våra frågor och funderingar
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Hej
  Vad är anledningen till att ni valt att ta bort kvälls och helgturerna längs gamla E18? Hur ska vi som bor i områden kring gamla E18 ta oss till och från Örebro under helger och kvällstid? Bil antar jag, om man har någon, vilket inte alla har.
  Johan Jarlborg Bäck
 • Hej Johan!

  Kul att du hittat hit till vårat forum.
  Från vilken hållplats har du rest innan förändringarna? Återkom gärna så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt.

  Med vänlig hälsning
  Christina
  Christina Kundservice
 • Hållplatsen heter Bäckalund.
  Johan Jarlborg Bäck
 • Gäller även hållplats Sanna gruva. Täby m.m  
  C
 • Hej igen Christina! Kommer ni fram till något svar? Vi som bor längs gamla E18 vill också ha möjlighet att ta oss in till staden på kvällar och under helger, för att arbeta eller för att ta del utav det kulturella och sociala liv som staden har att erbjuda, utan att behöva skaffa bil. Jag hade önskat att länstrafiken ”lägger tillbaka” några turer på kvällen och helgerna för linje 514.
  Johan Jarlborg Bäck
 • Hej igen Johan!

  Som våran enhetschef Thony Lundberg har skrivit längre upp i tråden så ''En grundtanke som genomsyrar hela upplägget är att vi vill erbjuda en så bra kollektivtrafik som möjligt men att den samtidigt ska vara så effektiv som möjligt, kort och gott att vi vill kunna erbjuda så mycket kollektivtrafik som möjligt för varje satsad krona. Det innebär i sin tur att vi på sträckor där många reser kan erbjuda ett större utbud än på de sträckor där vi har färre resenärer.''

  Tyvärr kan vi inte tillgodose alla resenärers önskemål men jag tar självklart detta vidare till trafikplaneringen som får ta med sig detta i den översyn som kommer att göras av omläggningen.


  Med vänlig hälsning
  Christina
  Christina Kundservice
 • Okej, tack för svaret. I vanlig ordning är det ekonomisk effektivitet och lönsamhet som styr alla politiska beslut. Rent bedrövligt. 
  Johan Jarlborg Bäck
 • På sena kvällar och helger så borde ni köra bussar via gamla E18. Kan inte vara rimligt att dom som bor där skall bli utan buss för att det skall gå 5 minuter snabbare mellan Örebro och Fjugesta.
  Jonas
 • Håller helt med er. Ändra så kvällsturerna går gamla vägen i stället. Det tar inte så mycket längre tid att åka den vägen. Både till/från Fjugesta I rusningstrafik kan ju hälften gå gamla vägen och resten på motorvägen.Det skulle ju bli BUSSIGARE för HELA Lekeberg men vi är många som inte ser det .Vi ser bara försämringar och fler som kommer vara tvungna att välja bil framför buss. Men många vill kunna åka buss och kan/vill inte skaffa bil.MER kollektivt skulle det bli men blir nog tvärtom. Inte miljömässigt.
  Kan inte ha varit er avsikt???
  Har även ÖNSKEMÅL om att ha STÄLLTID vid SÖDRA STATION så att alla våra gymnasieelever som nu måste gå MINST 10 minuter längre till bussen har en rimlig chans att hinna med, framförallt de elever som bor efter Sanna badet. Då det annars betyder att de få vänta uppåt en timme eller mer för att komma hem om ingen kan hämta dem i Fjugesta. Och alla föräldrar är inte hemma då eller har tid/råd att åka skytteltrafik till Fjugesta för att hämta ungdomar som tidigare kunde ta sig hem. Är tveksam till att gymnasieskolan har schemalagt skola efter busstrafiken så många elever kommer tyvärr dessutom vara tvungna att gå tidigare från den sista lektionen för att hinna med eller alternativt sitta kvar en timme för att kunna komma ända hem. INTE OK. Vi ser nog bara toppen på isberget just nu.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Även på helgerna verkar det vara noll bussar på gamla E18. Jag sökte på Örebro till Sanna Gruva. En tur går på fredag 17:32 från södra grev rosengatan. Nästa går ite förrän måndag morgon.
  Att man drar 513 via motorvägen dom tider som 514 går kan jag förstå men dom tider som 514 inte går så borde man faktiskt köra 513 gamla vägen och inte motorvägen.
  Jonas
 • Bättre resor i Lekeberg....
  Vilket skit snack! Förr kunde vi åka buss var 20-30 min från Sanna Vintrosa innan nya motorvägen kom. Sedan blev det sämre för varje år. NU är det total katastrof går ingen buss alls på helger. Bytt bolag eller lägg ner helt. Miljötänk finns inte alls.... Bor ni inne i Örebro samtliga som tycker och bestämmer om turer. Fråga efter vad folk vill ha, gör en riktig undersökning. Anpassa turer efter verksamheter / nöjen inne i Örebro även för de som bor lite utanför. Det går inte att se en match på söndagar, se film eller gå på bio, för det går inga bussar. Det kanske inte är så konstigt då att det minskar med resenärer ner ni inte har någon koll på hur samhället är uppbyggt. Ska jag åka buss till arbete tar det c.a 2,5 timme  med buss om de nu går fortfarande .... bil 15 min. Jag kan gå eller cykla 3-6 km till hållplatsen helt ok och slippa och bil... . Börja tänk om och kolla underlag kopplat till vad folk gör.
  Per Jonsson
 • Hur blir det för oss då som börjar klockan 06:00 inne i Örebro som inte har körkort och bil och jag börjar klocakn sex ute på Berglunda företagsby hur ska jag ta mig ditt ut när ni har tagit bort den turen och jag hinner inte med sista bussen heller från örebro eftersom den inte går förbi berglunda jag tycker ni borde ta hänsyn till oss som jobbar börjar klockan sex vi måste kunna ta oss som alla andra. jag tycker ni borde frågat oss som bor här ute i Fjugesta hur vill ha saker och ting istället för att bara bestämma utan att fråga oss.

  Larry
 • Hej Larry!

  Vi har besvarat dig i ditt inlägg här på sidan och dina synpunkter är skickade till ansvarig inför översynen av omläggningen.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Gällande buss 526 o 527 så finns det flera brister men framför allt så Behövs det turer från Mullhyttan även mellan tiden 9.20 då sista förmiddagsbussen går och 13.15 då första eftermiddagsbussen går.

  Annica karlsson
 • OBS  bussen går nu 13.40 INTE 13.15. Det är INTE klokt att våra gymnasieelever som går lärlingsprogram ska vara tvungna att säga upp sig från sina praktikplatser för att LÄNSTRAFIKEN att bort vår första buss 05.45 från Mullhyttan. SNÄLLA gör om och gör rätt redan NU. Ska det verkligen vara så att man inte ens ska kunna utbilda sig för att mattan rycks unda fötterna. Vi har dåliga tider men vi har ändå kunnat ta oss till jobbet men NU är det VERKLIGEN inte OK. Tillbaka med våra busstider TACK!!!!!Jag ÄR inte ensam om att tycka så här. 400 röster visar på annat...
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • 07.33- 13.40 där är det ett stort gap. Det är de tiderna som gäller. Finns ingen 09.20 buss den är borttagen. Kolla på de "enkelt "lästa listorna så ser du att så är fallet. Annica.
  Mikaela Björk Mullhyttan
 • Ja jag såg det ännu värre mina barn som går på gymnasiet i Örebro har problem mellan dessa tider
  Annica
 • Hej!

  Vi tackar för alla synpunkter som har kommit in här i forumet samt för ert engagemang. Alla synpunkter och önskemål är viktiga inspel för oss i vårt arbete och vi tar med oss dessa i översynen av omläggningen.

  Vi kommer nu att låsa detta inlägg då det blivit så pass långt att viktig information lätt kan missas.

  Har ni nya frågor angående våran trafik är ni välkomna att kontakta oss via forumet, mejl eller telefon.

  Vi önskar er en fin höst!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.