Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Stadsbuss till Ekeby-Almby!

Hej! Jag ska snart flytta till Ekeby-Almby och skulle önska att det fanns en linje med stadsbuss dit. Måste väl vara aktuellt nu när området växer!?! Det är lika långt till Stortorget från Ekeby-Almby som från Lillån, Varberga, Marieberg, och längre från Mosås, och Hovsta. Tack! /Ylva

Ylva Lindahl Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ylva!

  Tack för ditt önskemål!

  Detta är en fråga som setts över och förmodligen kommer att ses över fler gånger i takt med att området växer. I dagsläget finns inga planer på stadstrafik till Ekeby-Almby. Vi tar dock frågan oss detta inför framtida planeringsarbeten.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Karolina

  Kundservice
 • Jag har fått höra att vägen genom Ekeby-Almby är för smal för tätortstrafik med regelbundna tider.

  Daniel
 • Varför skulle vägens bredd ha någon betydelse i sammanhanget? En länsbuss är är ju lika bred som en stadsbuss och många gator inne i Örebro är ju lika smala som vägen genom Ekeby-Almby?

  Jonas
 • Varför finns detta i dagsläget inte planerat? Området är större än någonsin och växer så det knakar. Har och som Ylva påpekar är det längre till Hovsta och Mosås än E-A.

  Jenni
 • Daniels kommentar är helt riktig. Vägen genom Ekeby Almby är inte godkänd för tätortstrafik. (skillnad på landsortstrafik av någon anledning). För att stadsbussar ska kunna gå genom Ekeby Almby så måste väggen breddas då det ställs helt andra krav på hållplatser och utrymme.

  Andreas
 • Fast då är det ju bara att sätta in fler turer till Ekeby Almby och låta turen vara en landsbygdslinje. Jag tror inte att dom som reser till Ekeby Almby bryr sig om bussarna är blåa eller lila utan huvudsaken är ju att dom får fler turer.

  Jonas
 • Hej!

  Vad kul att ni är så engagerade i frågan!

  Turutbudet mellan Örebro och Ekeby-Almby är i nuläget tätt, ibland så tätt som en tur i kvarten. Därför finns det ingenting som motiverar att stadstrafik skall trafikera sträckan ytterligare.

  Anledningen till att det finns tätortstrafik till områden som Hovsta men inte till Ekeby-Almby, trots liknande avstånd, har framförallt att göra med att det bor ett stort antal resenärer längst linjesträckningen mellan Örebro centrum och Hovsta till skillnad från Ekeby-Almby.

  Önskar er en trevlig helg!
  Med vänlig hälsning,

  Kasper Kundservice
 • Det är ju inte trafiken i rusningstid som är problemet. Då rullar ju bussarna mycket riktigt var 15e minut. Det som är problemet är ju dom tider som bussarna bara går varannan timme. Dessutom inte tillstymmelse till styva tidtabeller utan avgångstiderna är ju huller om buller. Avgång fem i ett och sedan avgång fem över tre. Vad är logiken i det? Detta drabbar ju dock dom som reser till Mellösa och Odensbacken lika hårt som dom som reser till Ekeby Almby så det som skulle behövas är en tur i timmen och styva tidtabeller på helgerna på linje 721 snarare än stadsbuss till Ekeby Almby som dom som bor i t ex Odensbacken inte har någon nytta av. Problemet att bussarna bara går varannan timme har vi ju även t ex till Karlskoga. Hur är det möjligt att ni tycker att detta är okej på linje 500 som måste vara en av dom största linjerna i länet i antal resande?

  Jonas
 • Hej Jonas!

  Som du beskriver är bussturerna som tätast i rusningstrafik och desto färre när det är färre resenärer i trafiken, detta är ett resultat av att trafiken planeras efter antal resenärer olika tider.
  Eftersom att Länstrafiken har begränsade ekonomiska resurser, fordon och chaufförer måste det finnas ett tillräckligt högt antal resande en viss tur för att motivera de utgifter en extra busstur innefattar. Detta gäller även för linje 500 där en buss varannan timme på helgen grundar sig i att färre reser då än under måndag-fredag.

  Med vänlig hälsning,

  Kasper Kundservice
 • Kan man åka sitt månadskort på bussen till Ekeby almby?? Tänkte eftersom det inte är tätortstrafik

  Therese
 • Hej Therese!

  Trevlig att du hör av dig till oss med din fråga!

  31-dagars biljetten för tätortstrafiken i Örebro är inte giltigt för resor till Ekeby-Almby.
  Däremot kan du köpa en 31-dagars biljett som är utställd mellan Örebro och Ekeby-Almby, då kan du resa på det även med tätortstrafiken i Örebro.

  Önskar dig en trevlig onsdag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Jag reser från Odensbacken till Örebro, buss 721. Har upptäckt att hållplats Österplan inte är i bruk, anledningen skulle vara att korta ner vår restid. Något som verkligen vore rimligt är att vi inte skulle behöva åka genom Ekeby Almby. Detta skulle stadstrafiken göra. Börja bli mer folk, stannar vid varje hållplats. Långt mellan Almyplan å Behrn arena.

  Rauni Westin
 • Hej Rauni!

  Tack för dina synpunkter!

  Jag tar dem vidare till trafikplaneraren som får se över detta till nästa trafikomläggning.

  Önskar dig en fin vecka!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Att dra in hållplatser på det sättet för att korta ner restiden är tveeggat. Blir ju längre total tid för dom som tänkt att kliva av och på vid Österplan. Är också mycket illa att man byggt om så att hållplats Österplan bara kan angöras i ena riktningen medan man byggde bort den södergående hållplatsen. Hur tänkte man där?
  Till Ekeby Almby skulle man ju kunna göra en separat linje precis som ni har gjort till Norra Bro med linje 725. Om den linjen kör med lila stadsbussar eller blå länsbussar är ju ganska ointressant egentligen. Den bussen behöver ju precis som 725an inte gå sena kvällar och helger utan endast vardagar.

  Jonas
 • Hej Jonas!

  Du kan läsa mer om hållplats varför hållplats Österplan togs bort här.

  Jag tar dina synpunkter vidare angående en egen linje till Ekeby-Almby vidare till trafikplaneraren, som får se över detta för kommande omläggningar.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Jag tycker ju att man inte skulle ha byggt så att man blev tvungna att ta bort hållplatsen. Detta tycker jag är dåligt planerat från början men är ju kanske inte så mycket att göra åt nu. Bara man planerar kommande byggen så att detta inte behöver hända igen.

  Jonas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy