Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vem ansvarar för städningen vid busshållplatserna?

Vid busshållplatsen Hjortbergstorpsvägen på linje nummer 5 så finns det på ena sidan, där bussarna mot Hovsta stannar både busskur och soptunna. Men på den andra sidan där bussarna mot Adolfsberg stannar finns endast en skylt. Runt omkring hållplatsen är det fullt med skräp eftersom att det inte finns någon soptunna där och det blir bara mer och mer skräp eftersom att det inte heller finns någon som plockar upp det. Det är många som tar bussen från Adolfsberg ner till Hjortbergstorpsvägen för att köpa något att äta på den närliggande Coop-butiken. När de sedan ska åka tillbaka igen så finns det ingen stans att slänga det de har köpt innan de ska på bussen igen. Därför lämnar de flesta det bara på marken i närheten. Om det istället skulle finnas en soptunna vid hållplatsen så skulle det vara mycket renare och finare runt omkring eftersom att folk då inte skulle fortsätta skräpa ner. Om ni kunde åtgärda detta skulle det vara toppen!
// I övrigt nöjd resenär

Kommentarer

 • Hej Linnea!

  Vad kul att du skriver till oss i forumet!

  Det är väghållaren, oftast kommunen eller Trafikverket, som äger allt under busskuren eller hållplatsstolpen. Det är därmed väghållaren som ansvarar för uppsättning och underhåll av soptunnor samt övrig städning. Jag rekommenderar dig att kontakta Örebro kommun så att de kan hjälpa dig att reda ut vad som gäller för hållplats Hjortsbergstorpsvägen. Du når Örebro kommun via telefon 019-21 10 00 eller mejl servicecenter@orebro.se.

  Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Vid Busshållplats Soltunet i Nora har någon roat sig med att "lyfta" ut en hel stor ruta. Detta medför nu att det regnar och snöar in, därmed blir kuren värdelös som skydd vid busväder. Rutan står helt intakt inne i kuren. Vem fixar tillbaka rutan?
 • Hej Ylva!

  Tack för att du tar dig tid att rapportera detta till oss!

  Jag kommer att göra en felanmälan på hållplatsen till vår hållplatsservice, som får åka ut och åtgärda detta så snart som möjligt.

  Ha en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • dom städar aldrig hållplatserna har särv städat på angränsade mark till hållplats mellringestaden.
  jonas
 • Hej Jonas!

  Är en hållplats nedskräpad får jag hänvisa dig att kontakt med Örebro kommun, då det är dem som ansvarar för städningen vid hållplatserna i stan.

  Ha en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.