Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Senaste nytt kring skolskjuts i Lekeberg

Arbetet med att se över skolskjutsarna i Lekeberg pågår intensivt och vi beklagar verkligen den oro som uppstått i samband med terminsstarten. Här i denna tråd kan du på ett enkelt sätt kan följa med i vad som händer hos oss.

Lägesrapport 2017-09-08

Vi och Lekebergs kommun arbetar i en tät dialog för att så snabbt som möjligt hantera den uppkomna situationen. Vi arbetar systematiskt för att hitta bästa lösningen för samtliga inkomna ansökningar. Just nu har vi en ansträngd situation med många ärenden och ansökningar att hantera både hos oss på Länstrafiken och hos Lekebergs kommun. Därför är vår handläggningstid för tillfället längre än normalt.

Det stora antalet nya ansökningar gör att vi måste göra en större översyn samtidigt som vi ser över och genomför justeringar för exempelvis kortare restider. Vi har ingen möjlighet att ge någon typ av förhandsbesked kring när eller hur ett ärende kommer vara behandlat då det beror på hur pass komplicerat ett ärende är. Samma sak gäller frågan kring när vi kan ge besked till vårdnadshavare. Vår handläggare kommer att kontakta vårdnadshavare via post och i vissa förekommande fall även per telefon när ärendet är hanterat.

Gemensamt försöker vi se till elevernas bästa med säkra och trygga skolskjutsar. Vi beklagar och ber om ursäkt för nuvarande situation.

Har du några frågor som inte rör specifika ärenden är du välkommen att ställa dessa här.

Här kan du hitta mer information om vem som ansvarar för skolskjutsarnas olika delar.
Fanny Kommunikatör Länstrafiken Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Skickade i förra veckan och undrade hur man barn ska komma hem från skolan utan att bli överkörda. Inväntar svar som skulle komma snarast möjligt.
  Skulle behöva svar igår eller helst augusti såklart.
  Vem ska man vända sig till när man följt era rekommendationer men ändå inte får svar?

  Åsa
 • Det ska inte behövas ansökningar för att få en trygg väg till skolan !! Hur har ni inte tänkt ??
  Bibbi
 • Väntar på svar från Länstrafiken. Mina barn har alltid haft rätt till skolskjuts eftersom vi bor utefter en trafikfarlig väg med tung trafik som saknar väggren. Har tillslut blivit beviljad skolskjuts av Lekebergskommun men väntar nu fortfarande på svar från Länstrafiken. Har försökt komma i kontakt med någon på Länstrafiken, tydligen finns endast en handläggare, som är sjukskriven. Under all kritik hur allt detta har skötts, det är barn det handlar om!!!!!
  Linda
 • Hej allihopa!

  Tack för era inlägg, vi uppskattar att ni tagit er tid att kontakta oss!
  Som vi nämner ovan arbetar vi skyndsamt med alla inkomna ärenden och våra handläggare kommer att kontakta vårdnadshavare så snart som möjligt.

  Klicka gärna på länken för att se ansvarsfördelningen mellan Länstrafiken och Lekebergs kommun om t.ex ansökningar.

  Ha en trevlig fortsättning på veckan!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej
  Måste man skicka in en ansökan om man har  för lång tid i bussen och för lång väntan på bussen?
   Skyndsamt innebär?  Problemet har varit sen skolstart så borde ju ligga ganska högt på priolistan innan alla ansökningar som inkommit efter, om det nu inte är så att vi måste ansöka!
   Vore ju bra om ni skickade någon form av bekräftelse på att ni mottagit mailen!
  Jenny
 • Väntar fortfarande på besked om min fosterdotters buss.
  Skickat flera mail men fortfarande inte fått nått svar eller brev.
  Sonen som är 2 år äldre fick brev och skolskjuts.
  Jenny Öberg
 • Hej!

  Tack för ert tålamod!

  Jag har vidarebefordrat era synpunkter till ansvariga trafikplanerare, som arbetar så snabbt de kan med alla ärenden gällande skolskjuts.

  Jag önskar er en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • ja du det är ju ett enkelt sätt att följa vad som händer när det inte uppdateras!
  Jenny
 • Hej Jenny!
  Vad för uppdatering är du intresserad av? återkom gärna så ska vi försöka ordna detta.

  Ha en fin dag!


  Christina
 • Det står att vi på ett enkelt sätt kan följa vad som händer hos er! Uppenbart har det inte hänt någonting sedan 8/9! Någon form av tidsplan när det ska bli ordning på skolbussarna, ang långa restider, lång väntan på bussen hem och uteblivna bussar!
  Jenny
 • Hej igen Jenny!

  I dagsläget har vi inga nyheter att publicera kring situationen i Lekeberg. Vi uppdaterar så snart vi har mer information.

  Jag önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Det måste väl finnas någon form av tidsplan när allt ska vara klart!! Är ingen som svara på den frågan på mail! Tycker det är skit  att vi själva ska behöva agera skolskjuts och inte få reda på när tanken är att detta ska vara löst!
  Tycker det är konstigt att det inte funnits nått att uppdatera sen 8/9!
  Jenny
 • Hej Jenny!

  Som tidigare nämnt så uppdaterar vi så snart vi har mer information kring skolskjutsen i Lekeberg. Önskar du veta hur ditt ärende ligger till i utredningen så ber jag dig kontakta skolskjutsplaneraren för mer information.

  Ha en trevlig vecka!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.