Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Prova på biljett

Hej har fått en prova på biljett, går biljetten ut den 31 mars eller måste den bara aktiveras senast 31 mars för att få 14 dagar gratis resor?

Hur funkar prova på biljetten på Tåg? Tåg i bergslagen säger att det bara är och gå på tåget medan här läste jag att jag först måste visera biljetten inför varje resa i gul automat innan jag går på tåget, vad gäller?

Gäller biljetten även på värmlandstrafik Tåg mellan Örebro och Hallsberg? Har frågat dem men ej fått något svar.

Kommentarer

 • Hej Thomas!

  Vad roligt att du fått ta del av vår Prova-på-kampanj!

  Sista dag för aktivering av din biljett är 31 mars, vilket innebär att du kan göra din första resa den dagen och sedan resa i 14 sammanhängande dagar.

  För att resa med tåg ska du visera din biljett i perrongvalidatorn innan du kliver ombord. Biljetten är giltig på samtliga tåg i hela Örebro län, med undantag för SJ snabbtåg.

  Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss igen!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Vilka av SJ´s tåg är SJ snabbtåg, är det bara X2000? Detta borde innebära att man kan åka på SJ Regionaltågen som går mellan Örebro och Kumla, eller? Jag tycker det är olika information på olika sidor och beroende på vem man frågar, så det vore bra att få veta vad som verkligen gäller, tack!
  Maria
 • Hej Maria!

  Välkommen till vårt Kundforum!

  Ja precis, SJ snabbtåg innebär X2000. Du kan med andra ord åka SJ Regional mellan Örebro - Kumla. Återkom gärna till oss var du hittar olika information så vi kan korrigera detta.

  Ha en fin dag så länge!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Hej! Tack för återkoppling. På sidan http://www.lanstrafiken.se/sokresultat/?query=t%C3%A5g har ni angett vilka tågoperatörer som kör inom Örebro län och på vilka som era biljetter gäller, där finns inte SJ angett. Just nu verkar man inte få upp listan, så det verkar vara något fel på er hemsida? Och till min son har tågvärden, ombord på de gråa tågen (SJ Regional?) som går rätt ofta mellan Örebro och Kumla, sagt att biljetten man köper i de gula automaterna inte gäller på SJ´s tåg, bara Tåg i Bergslagen.
  Maria
 • Hej igen Maria!

  För tillfället tycks det vara störningar på vår webbsida när man använder sig av sökfunktionen, jag har felrapporterat detta till ansvariga som arbetar med att lösa problemet. Jag kan se att du sökt på ordet "tåg", vilken rubrik har du sedan klickat på? 

  Enkelbiljett köpt med reskassa i perrongvalidatorn är inte giltig för resa med SJ Regional. Våra periodbiljetter är däremot giltiga på SJ Regional.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Ok, då förstår jag, tack!

  Jag har försökt att klicka på "Trafikoperatörer för tåg" och "Vid tågresa - använd perrongvalidatorn", ingen verkar fungera. Så för att summera; enkelbiljetten som man köper i perrongvalidatorn gäller bara på de "trafikoperatörer" som står listade, eller?

  Vilken periodbiljett är billigast att köpa till en snart 12-åring som åker till Örebro under skoldagar?

  MVH
  Maria
  Maria
 • Hej igen Maria!

  På vår webbsida under "Biljett och köp" kan du välja våra olika biljetter och se dess giltighet ombord på tåg utifrån betalsätt.

  En enkelbiljett köpt med reskassa i perrongvalidatorn är helt enkelt giltig på alla tåg i länet med undantag för de tåg som trafikeras av SJ Regional/SJ snabbtåg.

  Varifrån reser ungdomen? Reser man fem dagar i veckan lönar det sig oavsett att köpa en Pendlarbiljett på den aktuella sträckan. Pendlarbiljetten är giltig hela trafikdygnet i 31 sammanhängande dagar från aktivering vid första resetillfället.

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Är prova på biljetten personlig eller får min fru använda den?
  Thomas
 • Hej Thomas!

  Prova-på-biljetten är inte personlig så det går jättebra att du och din fru turas om att använda biljetten.

  Önskar dig en härlig vecka!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hur aktiverar jag prova på kortet? Genom att gå på bussen o visa detta?
  Veronica
 • Hej Veronica!

  Ja det stämmer!

  Du ber föraren att aktivera kortet när du går ombord på bussen första gången du ska resa. Efter det kan du själv visera ditt Prova-På-Kort i biljettläsaren bredvid föraren ombord på bussen.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej .
  Hur fungerar prova på reskortet på tåget. Ska jag köpa biljett eller hur fungerar det?
  /Lena
  Lena
 • Hej Lena!

  Vad bra att du ställer din fråga till oss!

  Nej du behöver inte köpa någon biljett, men du behöver däremot visera ditt Resekort i vår gula perrongvalidator innan du kliver ombord på tåget. Är det första gången du använder ditt Prova-på-kort måste du välja "Aktivera" först och sedan visera kortet i maskinen igen.

  Kortet visar du sedan upp för personalen ombord på tåget som scannar det i sin handdator för att se att du har en giltig period på ditt kort.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.