Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Önskar en stadsbuss som trafikerar Örebro flygplats

Hej! I takt med att Örebro växer som det gör just nu hade det varit toppen bra om det fanns en stadsbuss som kunde trafikera Örebro flygplats från Örebro Centrum, skulle samtidigt bli billigare och smidigare för de människor som vill flyga utomlands istället för att betala dyra taxi resor vid Örebro Resecentrum.

Sen har jag hört andra förslag som berör linje 6: Enligt vad folk i Örebro säger så har inte den linjen ändrat sträcka på väldigt många årtionden, bara nummer och namn som Sörbyängen/Tybble. En idé skulle kunna vara att den linjen som exempel kan heta 6 ( Adolfsberg-Hjärsta ) istället för Hjärsta-Tybble och sen att någon annan linje kan trafikera Tybble-området via en annan linjesträcka.

Kommentarer

 • Jag håller med om att det är dåligt att det inte går någon buss till flygplatsen. Sen om den trafikeras med en lila stadsbuss eller en blå länsbuss har ju inte så stor betydelse. Huvudsaken att det går en buss som stannar vid terminalen och inte över 2 km från flygplatsen som idag.
  När det gäller linje 6 så bör du nog specificera mera exakt vad du vill skall ändras och vad nyttan med denna omläggning är.

 • Jag ångrar mig i vad jag skrev angående linje 6, den är bra som den är idag även om den aldrig har fått chansen att ändra destination på väldigt länge såsom andra linjebussar gjort på kort tid. Det viktigaste just nu är om någon linje kunde trafikera Örebro flygplats medtanke på att Örebro växer som det gör :-)

 • Hej Joakim & Jonas!

  Tack för era tankar och synpunkter. Länstrafiken arbetar aktivt med att utveckla busstrafiken i Örebro. Antalet avgångar samt vart bussen trafikerar är baserat på flertalet faktorer såsom exempelvis antalet resenärer. Arbete pågår ständigt med att se över behovet av busstrafik i de olika stadsdelarna och områden runt Örebro Stad. Vi tar med oss den i vårt fortsatta arbete med att utveckla kollektivtrafiken.

  Önskar er en fin tisdag!

  Vänliga hälsningar
  Ingrid

 • När det gäller linje 6 så är det inget fel på själva linjesträckningen. Det stora felet är att det inte finns någon nattrafik utan sista turen går 23:30. Nattrafik borde behövas med tanke på hur området i Sörbyängen vuxit dom senaste åren.
  När det gäller flygplatsen så borde ju lösningen vara att några av dom turer som går förbi på gamla E18 gör en avstickare in till terminalen på tider som passar flygen och även personalens arbetstider. Bör ju vara mera realistiskt än att dra ut en stadsbuss ända ut till flygplatsen. Buss finns ju. Problemet är ju att närmaste busshållplats Sanna Gruva ligger för långt från flygplatsen för att vara användbar.

 • Hej igen!

  Vi jobbar just nu med att se över en större trafikomläggning för den västra länsdelen (där bl.a. linje 513 ingår) som kommer innebära en hel del förändringar och förbättringar. Det är dock för tidigt att säga hur det kommer att bli i dagsläget. För linje 513 kommer det tidigast ske trafikomläggning 2017. Dessförinnan görs endast mindre justeringar.

  Vi tar med oss synpunkterna i vår översyn och önskar er en fortsatt bra dag!

  Vänliga hälsningar
  Ingrid

 • Hejsan, håller med om att linje 6 skulle behöva minst en tid efter midnatt kl 00.00 till natten mot lördag och söndag.

  När det kommer till den planering som gäller en större trafikomläggning och förändringar så vill jag föreslå att man pratar och kommunicerar med bussresenärerna om hur man kan förbättra busstrafiken, så att man kan få fler personer att ta bussen istället för bilen.
  Hur man väljer att ta kontakt och kommunicera med bussresenärerna är upp till Länstrafiken, men jag skulle rekommendera att man pratar med resenärerna på platser där mycket folk rör sig.

  Magnus

 • Hej igen!

  Länstrafiken tackar för synpunkterna och önskar er fortsatt trevliga resor!

  Vänliga hälsningar
  Ingrid

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.