Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur reser jag från Almby?

Linje 721 och 10 går genom Almby men får inte brukas av oss som bor här. I stället för 100-250m har vi nu en dryg halv km till närmsta hållplats. Det innebär att vi kör med två bilar varje dag. Kommer vi inte få någon buss genom Almby? Ska alla hållplatser ligga i ytterkant av området?

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Vad bra att du skriver till oss i forumet!

  För att kunna undersöka detta vidare behöver jag veta ungefär vilken adress i Almby ni utgår ifrån?

  Ha en fin dag så länge!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej!
  Adressen är Lillegårdsgränd som ligger mellan Hjälmarvägen och Almbyallén. Vi har en hållplats i korset vid Tottas cykelaffär och där har bussarna stannat förut men gör det inte längre.
 • Hej igen Maria!

  Den hållplats som jag ser ligger närmast Lillegårdsgränd är hållplats Vallgatan Almby.

  Hållplats Vallgatan Amby trafikeras bland annat av linje 721. Med Linje 721 från hållplats Vallgatan Almby kan ni resa både mot stan och i riktning mot Odensbacken.

  Återkom gärna om du har fler funderingar.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej!
  Är det så? Togs inte möjligheten bort för oss som bor i stan att gå på bussen i riktning mot stan och gå av den i stans ytterkanter? Jag kanske har drömt det... I så fall ber jag om ursäkt. 721an är en jättebra buss för oss!

  Mvh/
 • Möjligheten att åka regionbuss lokalt togs väl bort där det går stadsbuss och regionbuss parallellt men knappast på hållplatser som bara trafikeras av regionbuss?
 • Hej Maria och Jonas!

  Det stämmer att inom vissa delar av Örebro stad kan du inte resa med regiontrafiken. Vallgatan kan man kalla en ''gränsdragning'' här ifrån är det okej att resa med regiontrafiken till och från.

  Ha en fin torsdag!
 • Hej!
  Senast igår blev jag nekad att åka med 721S från Våghustorget till Vallgatan. Efter mycket diskussioner med chauffören fick jag åka med på nåder. Frågade chauffören var kan man läsa om dessa regler. Svaret var att S betyder snabbuss och den stannar inte förrän i Stora Mellösa, men eftersom jag nu fick åka med så stannade bussen faktiskt på 3 hållplatser innan Vallgatan! Jag vill veta vilka regler som gäller. Får man åka med både 721 och 721S till och från just Vallgatan, men inte andra hållplatser inom staden? Gäller det både för avstigande och påstigande resenärer?
  Jag vill också veta var kan man läsa om dessa regler.
  Tacksam för svar!
  Hälsningar Marketta
 • Hej Marketta!

  Vad bra att du hör av dig till oss!

  Ja du ska kunna åka med både linje 721 och 721S till hållplats Vallgatan. Det stämmer att det endast är till hållplats Vallgatan inom Örebro tätort som du kan åka till med linje 721. Du kan även resa från hållplats Vallgatan in mot Örebro med samma linje.

  Övriga hållplatser längsmed linje 721 inom Örebro tätort trafikeras av olika stadsbussar och då är det dessa stadsbusslinjer som vi hänvisar till istället.

  I tidtabellen så är vissa hållplatser markerade med ett P, vilket innebär endast påstigande. Du kan även söka din resa i våra Reseplanerare på våran webb och välja endast Regionbuss för att se om du kan åka med en specifik linje inom tätorten.


  Ha en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.