Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur fungerar Lågtrafikbiljetten?

Hej. Om jag köper Lågtrafik kort för färd mellan Örebro och Karlskoga, gäller det då även på respektive stads stadsbussar? Var får jag tag i själva kortet som ska laddas med pengar?

Kommentarer

 • Hej Axel!

  Vad kul att du hittat hit. Lågtrafikbiljetten finns i två varianter, tätort eller län. Ska du resa mellan Örebro- Karlskoga gäller Lågtrafikbiljett-Län. Biljetten gör det möjligt för dig att resa i hela länet, du kan alltså resa med samtliga landsorts- och stadslinjer. Biljetten gäller under lågtrafiktimmarna vilket är 09.00-15.00 samt efter 18.00 och helgdagar.

  Biljetten kostar 600 kronor. Biljetten köper du hos Länstrafikens Kundcenter på Örebro resecentrum, hos något av våra ombud eller ombord på bussen.

  Våra öppettider är Måndag- Fredag 07.00-20.00 samt Lördag- Söndag 10.00-17.00

  Välkommen in!

  Med vänlig hälsning
 • Gäller lågtrafikbiljetten om man åker tåg mellan Kumla och Örebro
 • Hej!

  Välkommen till vårt kundforum!

  Det finns två typer av Lågtrafikbiljetter, den som gäller för tätortstrafik och den som gäller för hela länet. Den tidigare, motsvarande tätortsbiljetten, går endast att använda på stadsbussar. Den senare, länsbiljetten, går att använda inom hela Örebro län, inklusive sträckan mellan Kumla och Örebro.
  Mer information finner du här: Lågtrafikbiljett

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
 • Hej
  Ja börjar jobba i Örebro och startar runt kl.15.00 Och slutar runt 23.00
  Kan ja köpa ett lågtrafikbiljett (Karlskoga - Örebro)
 • Hej Patrik!

  Vad roligt att du skriver till oss!

  Ja men visst, reser du innan kl. 15.00 och vid 23.00 så passar ju Lågtrafikbiljetten alldeles utmärkt. Biljetten är giltig mellan kl. 09.00 - 15.00 och efter kl. 18.00 till trafikdygnets slut (kl. 03.59) på vardagar samt hela helgerna.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Hej, kan man ta en buss som åker vid 8.58 med lågtrafik eller måste det vara prick 9.00? Är det då busschauffören som bestämmer om man få åka med eller ej? Eftersom det är ju bara 2 minuter.
  Alex
 • Hej Alex!

  Vad bra att du ställer din fråga till oss!

  Nej det är inte möjligt att resa med bussen som avgår klockan 08.58 om du har en Lågtrafikbiljett. Biljettmaskinen kommer lysa rött när du viserar ditt kort och visar därmed att det är ogiltigt att använda vid den aktuella tidpunkten. Lågtrafikbiljetten är giltig från exakt 09.00.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.