Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag resa med el-rullstol på bussen?

Reser med bil Karlskoga Uppsala ca en gång i månaden. Jag reser med el-rullstol utan styre. Vill nu åka kollektivt. Har klart med SJ Örebro-Västerås och UL Västerås-Uppsala. Frågetecknet är nu LT500 Karlskoga-Örebro. Går det?

Kommentarer

 • Hej Nils!

  Välkommen till vårt Kundforum!

  Samtliga bussar på linje 500 mellan Örebro - Karlskoga är anpassade för dig med funktionsnedsättning. Bussarna har lågt insteg och kan niga så att ingången får samma höjd som trottoaren. I det fall bussen inte har lågt insteg skall hiss finnas ombord för lyft av dig med rullstol. Vi tar emot rullstolar med följande max i mått enligt Svensk Kollektivtrafiks rekommendationer:
  • Totallängd: 1 200 mm
  • Totalbredd (mätt på bredaste ställe): 700 mm
  • Vikt: 300 kg (stol + resenär)
  Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig igen!

  Trevlig helg!
  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • När jag idag 16 juli skulle åka 502 fr Degerfors jvstn till Karlskoga busstation kl 20:50 blev jag nekad att få åka. Min stol väger 125 kg, den är ca 150 cm lång och ca 65 cm bred. Det var en mycket påstridig, självgod och rent ut oförskämd chaufför som lämnade mig kvar vid hållplatsen. Som tur var kom det sedan en trevlig chaufför som körde 537 så jag kom sent om sider till Karlskoga.
  Frågan blir nu, vilka instruktioner ger ni personalen och är det passande att personalen är oförskämd. Var vänlig svara mig på 070 588 1602

  /Nils Eklund
  Nils Eklund
 • Rättelse: Stolen jag åker är 105 cm lång 70 cm bred 125 kg tung + mina egna 90 kg dvs för 215 kg
  Nils Eklund
 • Hej Nils!

  Tack för att du kontaktat oss!

  Enligt våra  allmänna resevillkor så står det "7.1 Resenär med funktionshinder kan vid behov få hjälp vid på- och avstigning samt med betalning av resan av ombordpersonal". Givetvis skulle föraren hjälpt dig och inte lämnat dig kvar på stationen. Jag beklagar att så inte var fallet idag när du skulle resa med oss. Jag skickar in en rapport om detta till ansvarig gruppchef som får tala med den berörda föraren. Ber dem även att återkoppla till dig på 070-588 16 02 så snart som möjligt.

  Önskar dig en bra fortsättning på dagen!

  Med vänlig hälsning,
  Adrian Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.