Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ska bussföraren stanna om jag springer till bussen?

Om bussen ser mig kommande springande, har busschauffören rätt att åka ifrån mig då?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Alex!

  Vad bra att du hör av dig till oss!

  Detta är svårt att svara på, beroende på hur långt ifrån hållplatsen du var och om bussföraren verkligen såg dig.

  Detta står i våra resevillkor:

  • 6.2 Buss i linjetrafik stannar bara när resenären som står på en hållplats tydligt visar att han/hon vill resa med, eller när resenärer som är ombord, i god tid trycker på knappen ”STOP”, för att visa att resenären vill stiga av.

  • 6.3 En buss som kommit i rullning eller som lämnat sitt hållplatsläge får inte, av säkerhetsskäl, släppa på eller av resenär.

  Önskar dig en trevlig vecka!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Trevligt att ni svarar!

  Nej varför jag frågade var för att jag stod och diskuterade med en vän, han sade att ni inte alls behövde vänta om ni såg mig komma springandes.

  Mitt argument är att det tar bara tio sekunder att vänta på mig, och därför tycker jag inte att jag ska behöva vänta en timme extra bara för att busschauffören hade en dålig dag.

 • Chauffören behöver inte ha haft en dålig dag bara för att bussen kör ifrån en.

  Hen kan ha tittat i högerspegeln, såg ingen och riktar då in sig på vänsterspegeln och just då syns du i högerspegeln men hen åker iväg då hen precis tittat bort.
  Beror också på hur hen ställt in högerspegeln, kan ha ställt in den så hen ser när folk går av/på men inte mycket mer.
  Eller ställt in den så hen ser lite mer än så.
  Sen beror det på om det är landsortsbuss eller stadsbuss, tid på tygnet m.m.
  Ex. stadsbussar råkar ofta ut för att en kommer och springer, liten bit efter kommer en till, liten bit efter en till. Ska bussen då hålla på och vänta blir den ju försenad. Och förseningar som det ständigt klagas på. Speciellt när bussen står på en hållplats som Risbergska som har en timglashållplats, där kan den ju inte stå och vänta in och blockera hela trafiken.
 • Hej!

  Det stämmer att föraren inte alltid uppfattar om en kund kommer springande därför rekommendera vi att ni är vid hållplatsen i god tid.

  Ha en fin vecka!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Dessutom kan de passagerare som redan sitter på bussen bli försenade och missa  anslutningar med andra bussar och tåg om chauffören alltid väntar på springande passagerare. Bättre att vara i tid till hållplatsen än att chansa.
 • Ja, de enda som inte har några skyldigheter är busschauffören och länstrafiken. Bara passageraren. Busschauffören kan skita i att stanna även när man står vid hållplatsen och sedan när man ringer för att klaga helt enkelt ljuga för trafikledningen och komma undan med det, för kunden har tydligen alltid fel.  Busschauffören behöver tydligen inte stanna när man är inne i bussen och tydligt signalerat att man ska gå av heller.
  Maria
 • Busschaufförer är visst inga hen (höns). De är seriöst syftande och hårt arbetande yrkesmänskor, som är värd den djupaste respekt. Så det så !
  Laurentius
  Lars Ejnar Torvald
 • Hej Maria!

  Tack för att du tagit dig tid att kontakta oss!

  Givetvis ska föraren stanna vid hållplatsen om man visar tecken att man ska resa med bussen. Det finns dock tillfällen då föraren inte stannar och det kan vara till exempel om bussen redan är fullsatt. Likaså om man inte gjort sig synlig i tid så bussen inte har möjlighet att stanna på grund av trafiksäkerhetsskäl.

  Självklart har man rätt att gå av bussen om det är en hållplats bussen ska stanna vid samt att man har signalerat i god tid innan att man ska kliva av.

  Återkom gärna till oss med information om datum, avgångstid, hållplats samt vilken riktning du varit med om de händelser du beskriver.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.