Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur åker två personer på samma Resekort?

Hur åker man två tillbaka på samma resekort inom 3 timmar, som jag fattat det så kan man åka två på samma resekort genom att välja vuxen sedan hålla upp kortet, och den andra personen väljer vuxen också och hålla upp samma kort. så dras det 18:- plus 18:- Men hur gör vi för att åka tillbaka med en annan stadsbuss inom 3 timmar ska det väl inte kosta något till? Om vi väljer vuxen och håller upp kortet tror väl maskinen att det är en 3 person och 18:- dras igen?

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Tack för din fråga!

  Ni kan absolut resa två personer på samma Resekort. Då gör ni som du beskriver, ni köper två biljetter när ni kliver på genom att trycka på knappen för vuxen. När ni sedan ska resa tillbaka, eller vidare, inom 3 timmar så håller ni upp resekortet mot biljettmaskinen utan att trycka på någon knapp. Då känner maskinen av de aktiva biljetterna.

  Hoppas du får en bra dag!

  Med vänlig hälsning.
 • Ok men ska båda hålla upp samma kort mot kortläsaren för annars tror väl busschauffören att bara en betalt? eller ser han/hon att det finns 2 aktiva biljetter även om vi bara håller upp kortet en gång?
 • Hej igen Anna!

  Ja, det räcker att hålla upp kortet en gång. Bussföraren ser att det är två aktiva resor på Resekortet.

  Ha en trevlig helg och trevlig resa!

  Med vänlig hälsning.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.