Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hänsyn och respekt vid vägbyggen mm

Som bekant pågår ombyggnation av Rv 50 mellan Åsbro och Askersund. Det är många arbetare, både i och utanför maskiner, som vistas mycket nära den täta trafiken. Av respekt mot oss som får nytta av den nya vägen, höjer man hastigheten från 50 till 70 på sträckan under helger och andra arbetsuppehåll. Hela sträckan är belagd med omkörningsförbud genom vägskyltar och två heldragna gula mittlinjer.
Idag, strax före 15, körde jag söderut med farthållaren inställd på 55km/h. (Då går bilen i 51-52.) På gott avstånd efter ligger en mindre buss från Lindbergs. När vi kommer ifatt ett arbetsfordon som kör 30 kör vi bakom detta, han ska ju strax svänga av igen. Då kommer en av Länstrafikens små servicebussar och kör i god fart om alla tre trots heldraget, hastighetsbegränsning och dålig sikt.
Jag vill inte hänga ut någon enskild förare men det ger ett väldigt respektlöst intryck. Chauffören ifråga önskar säkert att vi respekterar när han släpper av skolbarn eller lastar handikappade på sin arbetsplats. Om mindre än två år kommer där att vara en mötesfri väg med 100km/h.
Kanske skulle sagde racerförare ta tjänstledigt tills dess?

Kommentarer

  • Hej L W!

    Tack för att du hör av dig till oss. Vi vill gärna att du hör av dig till oss med kompletterande uppgifter så vi kan ta ärendet vidare med aktuell trafikföretag. Vänligen hör av dig till oss på telefonnummer 0771-92 00 00.

    Önskar dig en bra dag!

    Med vänliga hälsningar,

    Sara Serviceresor

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy