Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har hållplats Risbergska skolan bytt namn?

Varför har ni flyttat hållplatsen Risbergska skolan till en mindre tillgänglig plats. Vi resenärer blev inte ens förvarnade!!!

Vem är det som bestämmer hur busskurer ska flyttas och hållplatser byggas om. De skulle jag vilja komma i kontakt med!

Kommentarer

 • Hej!

  Välkommen till forumet!

  Ja, det stämmer att det blivit förändringar av hållplatsernas namn vid Risbergska skolan. Den tidigare hållplatsen "Risbergska skolan" har nu bytt namn till "Vaktelvägen västra" och den tidigare hållplatsen "Västhagagatan" heter nu "Risbergska skolan". Angående din fråga om varför hållplatserna bytt namn så ska jag ta frågan vidare till ansvarig och vi återkommer till dig så snart vi har ett svar.

  Jag kommer att ta din synpunkt vidare till vår marknadsavdelning som får se över informationen kring den nya hållplatsen.

  Ha det bra så länge!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej igen!

  Vi har nu fått svar från ansvariga trafikplanerare kring förändringarna vid Risbergska skolan. Se nedan:

  "Länstrafiken tillsammans med Örebro kommun har bestämt att Risbergska skolan ska flyttas, detta är av trafiksäkerhetsskäl så att resenärer till både Risbergska skolan och Al Salam skolan ska kunna ta sig säkert från hållplatsen. Ansvariga på Risbergska skolan har även önskar se denna förändring."

  Ha en fin helg!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Ta tillbaka hållplatsen vid Risbergska skolan. Vi är många i Västhaga som har fått lång väg till dom nya hållplatserna.
  Trafiksäkerhetsskäl som du skriver om stämmer inte för dom som går på Risbergska skolan går numera många av eleverna på bilvägen Hagagatan till och från skolan till busshållplatsen Risbergska skolan. 
  Jenny S
 • Hej Jenny!

  Vi har tagit ärendet vidare till våra trafikplanerare och återkommer till dig så snart vi fått ett svar.


  Ha en fin dag så länge!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej igen Jenny!

  Vi har ny fått svar på din fråga.

  Det finns inga planer på att flytta tillbaka hållplatsen och kommunen anser att det räcker med de gångvägar som finns till respektive hållplats.

  Skolan har även fått i uppdrag att informera eleverna om att använda gång och cykelbanorna till och från busshållplatserna.


  Ha en trevlig Valborg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Det är väl inte meningen att det skall ta 20 minuter för att ta sig till busshållplatsen? När man blir gammal tar det längre tid att gå. Men det tar väl inte Ni hänsyn till?
  Jenny S
 • Hej igen Jenny!

  Vi tar givetvis hänsyn till avstånden mellan hållplatserna och var dessa är belägna utifrån var människor bor, arbetar eller studerar.

  Hållplats Risbergska skolan är numera placerad där gamla hållplats Västhagagatan låg, vilket innebär ca 250m från var hållplats Risbergska skolan tidigare var placerad.

  Den nya hållplatsen som heter Vaktelvägen Västra är placerad ca 150m från Risbergska skolans tidigare hållplats.

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.