Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Den 10 december byter vi tidtabell för stadsbussarna i Karlskoga och Örebro

Från 10 december byter vi tidtabell för både stads- och regionbuss. Vid tidtabellsskiftet genomför vi både större och mindre justeringar. De mindre minutjusteringarna framgår av tidtabellerna. De nya avgångstiderna finns redan nu att söka fram i vår reseplanerare och i appen.

Här kommer en lista i stigande linjenummerordning på de förändringar som sker till den nya tidtabellen. Vi kommer här att fokusera på stadsbussarna i Karlskoga och Örebro. Förändringarna för regionbussar hittar du här.

Karlskoga stadsbuss

Linje 3 får tre nya hållplatser: Gösta Berlings väg, Häsängsvägen och Nobelhallen. Alla tre hållplatser trafikeras på alla avgångstider för linje 3. Exakta tider hittar du i tidtabellen eller vid sökning i reseplaneraren.

Linje 3 får ett nytt hållplatsläge. Det är hållplats Spelgatan får ett till hållplatsläge vid Lötängens Sjukhem på Lötgatan.

Örebro stadsbuss

Linje 1 och 4 kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

Linje 5 får en ny hållplats: Hållplats Lillåns center. Den är placerad vid vändslingan ute vid handelsområdet i Lillån. Det finns ett ökat behov av resande till området i och med nyetableringar. Linje 5 kommer att trafikera i båda riktningarna så att både personal och resenärer kan ta sig till/från området.

Hållplats Kårstavägen byter namn till Förlunda Trafikplats  och hållplats Granliden byter namn till Kårstavägen. Det gör vi för att göra det tydligare var hållplatsen är placerad genom att ha namn med geografisk anknytning.

Linje 7 och 8 kommer att trafikera Hållplats Vaktelvägen västra. Det gäller för både på och avstigande i båda riktningarna.

Linje 22 får en flyttad hållplats: Paketvägen. Den flyttas cirka 20 meter söderut av trafikskäl.

Linje 22 kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

Har du en fråga så är du välkommen att skriva en kommentar!
Sandra Forumvärd Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Kommer linje 1 i Karlskoga fortfarande att gå E 18 från Österleden tills den svänger in till staden?
 • Hej Berit!

  Linje 1 kommer att ha fortsatt samma linjesträckning som tidigare.

  Önskar dig en fin eftermiddag!

  Med vänlig hälsning
 • Ni tänker tydligen inte på hur svårt det är att gå över E 18 på vintern. Övergångställena
  där är inte skottades så det är stora snövallar där efter plogning.Har man rollator så får man lyfta den över där,det är inte många som orkar det. Det finns tunnlar under E 18
  vid Coop och Ica men där sandas det sällan ofta är det rena isgatan där
 • Hejsan! Jag har en liten fundering på om linje 6 mot Hjärsta / Tybble kommer börja stanna på hållplats Almbyplan när den öppnas igen? 😀 Det hade varit drömmen då jag tror att många som tar den bussen handlar på Willys Almby, Blomsterlandet och tränar på Friskis och Svettis Öster mm. 
 • Hej
  Skulle det kunna vara möjligt att en till buss trafikerar hållplats Tornfalkgatan eller att samma buss åker oftare ungefär var 10:e minut?
 • Jag läste på Örebrosidans app att 502 ska få ny hållplats vid lasarettet i Karlskoga
  för att det är för många som tar den till lasarettet och det tar för lång tid. Vi i östra
  Karlskoga har 1an eller 502 att ta oss dit med. Det händer att vi får åka 1,5 tim.
  tidigare om vi ska hinna dit,därför väljer vi 502. När man får en tid på lasarettet så kan man inte välja själv när man ska vara där. Inte har ni blivit bussigare, jag förstår att många tar bilen istället.

 • Hej Lovisa!

  Tack för ditt förslag angående linje 6!  Jag kommer att ta det vidare till våra trafikplanerare som får undersöka om linje 6 kan angöra hållplats Almbyplan när den är färdigställd.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej Daniel!

  Självklart kan jag ta din synpunkt vidare men jag skulle behöva lite mer information, upplever du ofta att bussen från Tornfalksgatan är fullsatt eller har du någon annan anledning till att du vill att bussen ska gå tätare?

  Ha en fin dag så länge!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej Berit!

  Det stämmer att hållplatsen för linje 502 kommer att  flyttas ut till väg 243 ca 250 meter längre bort än tidigare, i riktning mot Degerfors. Stadstrafiken kommer fortfarande att köra in vid Karlskoga Lasarett.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar,
  Felicia Kundservice
 • Kommer ni öppna gamla hållplatsen vi wesselområdet igen det skulle underlätta för oss som åker buss och har ingen bil
 • Hej Pär!

  Tack för din fråga!

  Om du tänker på hållplatsen vid nya Lillåns center på Saluvägen så får linje 5 en ny hållplats vid vändslingan. Du hittar mer information kring detta i vårt översta inlägg i tråden.

  Jag önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej. Det är svårt att nå er på länstrafiken Örebro så jag passar på här. Det vore fint om ni kan se till bussen kommer i tid särskilt på kvällar och helgmorgon så att man hinner med bussbyte vid slottet. Bussen är ofta några min sen fast fåtal passagerare.
 • Hej Casper!

  Vad bra att du hör av dig här med dina synpunkter!

  Vart är det som du tycker att det är svårt att nå oss, via telefon, mejl ,Facebook eller här via vårt Kundforum?

  Vilken linje är det som du upplever är sen på kvällar och helger?


  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej
  Det var jag som skrev att linje 9 borde gå tätare iallafall de här sträckorna:
  Slottet - Björkhaga som linje 9 och Björkhaga - Slottet.
  Det brukar vara ganska många som tar 9:an och jag tycker att den borde gå var 10:e minut de här tiderna: Vardagar 07.00-09.00 och 14.00-17.00
 • Hej Daniel!

  Vad bra att du återkommer med mer information kring ditt förslag. Jag tar det vidare till våra ansvariga.

  Önskar dig en fin torsdag!
  Med vänlig hälsning
 • Varför kan jag inte ladda ner linje 3 tabell som går i Karlskoga. Jag har letat och letat men allt ni har laddat ner är 1 och 2 tabeller.
  Skärpning annars slutar jag åka buss och åker bil istället.
 • Hej Maj Britt!
  Självklart ska jag hjälpa dig så att du kan ladda ned linje 3s tidtabell. Jag bifogar några bilder så att du enkelt kan se hur du ska gå till väga.
  På första sidan har du en flik som heter Tidtabeller, klicka dig in på denna, sedan väljer du den tidtabell du önskar se, i detta fall Linje 3 Stråningstorp - Busstation - Löten, du får då upp tidtabellen, längre ned på sidan ser du en symbol som liknar en diskett. Klicka på den så kan du ladda ned tabellen.

  Jag önskar dig en fin måndag och trevliga resor framöver!

  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.