Till senaste kommentaren

Hur gör jag när jag ska byta från länsbuss till stadsbuss?

Hur ska man gå tillväga om man reser med rabattkort och behöver byta buss för att nå sin destination (Länsbuss->stadsbuss) Måste man betala fullt pris på båda bussarna?

Kommentarer

 • Hej Catarina!

  Tack för att du ställer din fråga i vårat Kundforum!

  Byter du buss från länsbuss till stadsbuss har du fri övergång vid direktbyte. När du går på stadsbussen registrerar du endast din resa vid läsaren bredvid föraren. Åker du däremot en resa som börjar med stadsbuss och ska byta till länsbuss kan du föra på två olika sätt.

  1. Tala om för föraren på stadsbussen vart du ska åka, till exempel Kumla. Föraren säljer då en biljett för hela resan och du kan sedan bara registrera resan ombord på länsbussen. 
  2. När du åkt med stadsbussen och ska åka vidare med en länsbuss, talar du om för föraren på länsbussen att du vill ha en Övergångsbiljett. 

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej!

  Antar att samma sak gäller fast att man visar upp pappersbiljetten man fått istället för att blippa resekortet vid övergång till stadsbuss?
  Marcus
 • Hej Marcus!

  Vad bra att du ställer din fråga till oss!

  Ja precis, det stämmer. Har du köpt hela resan på stadsbussen och fått en pappersbiljett visar du upp den för föraren på regionbussen.

  Har du bara köpt en biljett med stadsbussen och ska sedan resa vidare med regionbuss inom stadsbussbiljettens giltighetstid, visar du upp pappersbiljetten på regionbussen och ber om en övergångsbiljett.

  Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss igen!

  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Hej
  Gäller pendlarbiljett om jag åker stadsbuss och sedan byter till länsbuss? Eller tvärtom ?
  Camilla Nilsson
 • Hej Camilla!

  Vad bra att du skriver din fråga till oss!

  Om din Pendlarbiljett är utställd på en sträcka som trafikeras av stadsbuss så får du åka med stadsbussen.

  T.ex. om din Pendlarbiljett är utställd på sträckan Karlskoga - Örebro, så får du åka med stadsbussen i Örebro och i Karlskoga. Eller om den är utställd på sträckan Vintrosa - Örebro så får du åka med stadsbussen i Örebro.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Sam Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.