Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad gäller angående bältesanvändning ombord på bussen?

Åker just nu buss 841 från Åsbro till Örebro.. Det finns icke fastspända barn i bussen. Har busschauffören något ansvar att kolla åtminstone barnen så att dom är bältade.. Är det inte lag på detta.

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för att du kontaktar oss!

  Bussföraren har informationsplikt gentemot passageraren att upplysa om bältesanvändning ombord på bussen, muntligt eller via skylt.

  Önskar dig en trevlig torsdag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Så om han gjort det och det ändå springer barn lösa i bussen så är det helt Ok för er? Borde det inte tillkallas kontrollanter, väktare mm.

  Adde
 • Hej igen!

  Naturligtvis är vi måna om att alla resenärer reser på ett tryggt sätt i bussen, därför finns bälten och information om bältesanvändning. Vi har dock inte möjlighet att ha väktare eller liknande på plats som säkerställer att alla sitter bältade under färd.
  Förare kan tillkalla väktare eller polis om denne anser att situationen kräver det.

  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Åker just nu buss 314  till Frövi. Av 16 passagerare har endast jag och sonen bälte. Det finns ingen skylt som talar om att bälte ska användas. Busschauffören säger heller inget om detta. Varför?  Och vems är ansvaret om något händer?
  Frövibo
 • Hej!

  Tack för att du kontaktar oss!

  Naturligtvis ska det finnas skyltar på alla våra Regionbussar att man ska använda bälte.

  För att kunna rapportera till ansvarig trafikledare så måste jag veta vart du gick på bussen och vid vilken tid. Återkom gärna med den informationen så snart du kan. 

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning.
  Sven
 • Jag gick på bussen vid konserthuset kl 16:15  lördagen den 10/6
  Frövibo
 • I Sverige har vi lag på att alla som åker buss ska använda bälte, om det finns. Passagerare ska informeras om skyldigheten att använda bälte. ... Alla bussar som tillverkats efter den första januari 2004 ska vara utrustade med bälte på alla platser, undantaget är bussar som tillverkats för tätortstrafik.Säker buss - Buss, taxi och transporter - Konsumentupplysning - NTF
  ntf.se/konsumentupplysning/buss-taxi-och-transporter/saker-buss/
  Frövibo
 • Hej igen!

  Tack för att du återkom!

  Du har naturligtvis rätt att det är lag på att använda bälte där det finns och det är våran skyldighet att informera via skyltar eller att bussförarna gör det när man kliver ombord.

  Jag skickar en rapport direkt till ansvarig trafikledare som kommer se till att få upp information om kravet på bälte ombord på bussarna och att bussförarna även ska meddelar till resenärerna i fall det saknas skyltar.

  Jag önskar dig en bra dag!

  Med vänlig hälsning.

  Sven

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy