Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har ni bältesförlängare ombord på bussarna?

Jag åker mycket buss, och varje gång man skall använda säkerhetsbältet så måste jag faktiskt hoppa detta. Varför? Jo, för bältet är helt enkelt för kort. Känns inte så säkert.

Och kritik om buss 721, det borde vara olagligt att inte ha en buss varje timma. Missar man en buss på kvällen får man vänta i 2 timmar ute i kall kyla. Visst på sommaren kan det kanske inte vara så farligt, men på vinter tid, så kan man frysa ihäl för mindre nästan. Om man nu måste sitta och vänta på en buss, varför inte då hålla väntsalen öppen hela trafikdygnet, istället för som det görs nu, stänger 22:00 så man måste sitta i 30 minuter i iskall kyla.

Kommentarer

 • Hej Jerry!

  Vad trevligt att du skriver i vårat Kundforum!

  För korta bälten ombord på bussen är såklart ett problem. Det finns tyvärr inga bältesförlängare som är godkända för personanvändning utan de är endast godkända för last. Av den anledningen är det olämpligt att tillhandahålla sådana på våra bussar.

  Underlaget på linje 721 har varit för lågt på kvällarna för att ha tätare trafik än som det är idag. Självklart tar jag med dina önskemål till ansvarig trafikplanerare som får se över detta till kommande tidtabell.

  Öppettiderna för väntsalen på Resecentrum är inget som vi på Länstrafiken beslutar om utan där får jag hänvisa dig till Jernhusen som äger fastigheten.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning,

  Felicia Kundservice
 • Tack för svaret.

 • Jag kan utan problem använda bältena men jag upplever att många bussbälten är betydligt kortare än vad dom är i vanliga bilar och det tycker jag är konstigt. Bältena borde vara lika långa i ett bussäte som i en bil.

 • Hur och När kommer ni att lösa bältesproblemet? Jag har själv en normativ kropp och hade inte ens tänkt tanken på att bälten kunde vara för korta. Fick precis reda på att bälten inte passar till alla kroppar i bussar och blir förbannad. Ska inte tjocka personer ha samma rättighet att skydda dig som smala?
 • Hej Melinda!

  Välkommen till forumet!

  I dagsläget finns det inga bältesförlängare som är godkännda för personbefordran. Av den anledningen är det olämpligt att tillhandahålla sådana på våra bussar. Vi ser självklart över möjligheten om att kunna tillhanda hålla godkända bälten för samtliga resenärer.

  Önskar dig en fin torsdag!

  Med vänlig hälsning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.