Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

10 december byter vi tidtabell för regionbussarna i Örebro län

Från 10 december byter vi tidtabell för både stads- och regionbuss. Vid tidtabellsskiftet genomför vi både större och mindre justeringar. De mindre minutjusteringarna framgår av tidtabellerna. De nya avgångstiderna finns redan nu att söka fram i vår reseplanerare och i appen.

Här kommer en lista i stigande linjenummerordning på de förändringar som sker till den nya tidtabellen. Vi kommer här att fokusera på förändringarna för regionbussarna inom Örebro län. Förändringarna för stadsbussarna i Karlskoga och Örebro hittar du här.

Uppdatering 171127 - Linje 333 mellan Nora – Karlskoga får en ny hållplats: Älvhyttan. Detta utifrån önskemål från resenärer. Hållplatsen Älvhyttan är för att boende i området ska kunna resa med oss. Tidigare besked om hållplats Snöbergshult är justerad och ingen ny hållplats är aktuell där i nuläget.  

En hållplats tas bort från linjen då den har för få resenärer och det är hållplats Ungdomsgården. Den har för få resenärer för att motivera trafik.

Linje 354 mellan Lindesberg - Guldsmedshyttan - Storå - Ramsberg – Hägernäs tar vi bort en hållplats: Hedebyn. Det har inte funnits några resenärer från den hållplatsen under en längre tid och genom att ta bort den helt ur linjesträckningen kommer restiden att minska markant.

Uppdatering 171127 - Linje 500 mellan Karlskoga – Örebro tar vi bort två avgångstider. Det är avgången från Örebro kl. 04.40 M-F och från Karlskoga kl. 04.40 M-F. Tidigare information om borttagna hållplatser på avgångarna är inaktuell.
 
Linje 502 mellan Karlskoga – Degerfors får ett nytt hållplatsläge vid hållplats Lasarettet i riktning mot Degerfors. Det nya hållplatsläget finns placerat utmed väg 243 ca 250m från det förra hållplatsläget. Det innebär att linje 502 inte kör in vid entrén vid Lasarettet. Detta gör vi för att minska körtiden för linje 502 som ofta blivit försenad vilket i sin tur medfört att många har missat resan vidare med linje 500 mot Örebro.

Hållplatsläget i riktning mot Karlskoga är oförändrat.

För de stadsbussar som trafikerar Karlskoga Lasarett sker ingen ändring i hållplatsläge och vi rekommenderar dig att ta dessa för resa till/från Karlskoga Lasarett och andra hållplatser inom Karlskoga.

Linje 502 får också mer tid att ta sig från Immetorp mot Karlskoga. Vi har lagt in 5 minuter till mellan de hållplatserna. Också detta är en del i att minska förseningarna på linjen och se till så att resenärer hinner med linje 500 mot Örebro.

Linje 513 mellan Fjugesta – Örebro får en ändrad körväg efter kl. 20.10 till 24.00 M-F och L-SoH. Den kommer då köra sträckan Berglunda och gamla E18. Bussen stannar på alla hållplatser längs med den sträckan. Det är utifrån ett önskemål från boende längs med gamla E18 om att kunna ta sig till/från Örebro på kvällar och helger.

Linje 522 mellan Garphyttan - Vintrosa – Örebro har fått en justerad avgångstid. Det är avgången från Garphyttan kl. 06.10 M-F som har justerats till klockan 06.05. Varför? För att tillmötesgå önskemålet från resenärer om att komma tidigare till USÖ. Ankomsten efter justeringen blir kl. 06.45.

Linje 524 mellan Örebro – Täby - Fjugesta kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

Linje 525 mellan Nalavi – Fjugesta får en justerad avgångstid. Avgången kl. 06.55 M-F från Nalavi har ändrats till kl. 06.40 för att resenärer, framförallt gymnasieelever, ska hinna i tid till skolan i Örebro.

Linje 525 får också en borttagen avgång. Det är avgången från Fjugesta kl. 16.52 M-F mot Nalavi som är borttagen. Vi genomförde en kontrollräkning över resandet v. 40 antalet resenärer var för lågt för att motivera att avgången körs.

Linje 527 mellan Mullhyttan – Fjugesta har fått en justerad avgångstid. Det är avgången från Mullhyttan kl. 06.03 M-F som justerats till 05.45. Det möjliggör ett tidigare bussbyte i Fjugesta för resenärer som önskar resa till Örebro och vara vid USÖ kl. 06.45.

Linje 535 Karlskoga - Linnebäck och linje 593 mellan Karlskoga – Degerfors – Laxå får ett nytt hållplatsläge vid hållplats Lasarettet i riktning mot Degerfors. Det nya hållplatsläget finns placerat utmed väg 243 ca 250m från det förra hållplatsläget. Det innebär att linje 535 och 593 inte kör in vid entrén vid Lasarettet.

För de stadsbussar som trafikerar Karlskoga Lasarett sker ingen ändring i hållplatsläge och vi rekommenderar dig att ta dessa för resa till/från Karlskoga Lasarett och andra hållplatser inom Karlskoga.

Linje 701 mellan Örebro – Kumla kommer att trafikera hållplats Ronnebygatan från 10 december 2017 till 17 juni 2018. Det är en tillfällig lösning på grund av ett vägarbete.

Linje 706 mellan Askersund – Laxå har fått några justerade avgångstider:
 • Från Askersund kl. 07.05 avgår 5 minuter tidigare för att resenärer ska hinna med tåg i Laxå.
 • Från Askersund mot Laxå kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Detta för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med denna avgång vidare till Laxå.
Linje 721 mellan Örebro – Stora Mellösa – Odensbacken har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in. Detta efter önskemål från resenärer.

Linje 721 får också justerad avgångstid natten fredag och lördag. Istället för att avgå från Örebro kl. 01.35 så kommer bussen att avgå kl. 01.43. Anledningen till det är för att det vid den tiden är trångt vid Örebro Resecentrum och avgångarna behöver spridas ut mer för att motverka detta.

Linje 723 mellan Stora Mellösa – Odensbacken får en borttagen hållplats. Det är hållplats Himmer på avgången kl. 07.52 från Högsjövägen mot Odenskolan. Det är ett för litet resande på den hållplatsen. Skolskjutsar kör de skolelever som ska resa från området.

Linje 727 mellan Örebro – Sköllersta – Pålsboda  har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in. Detta efter önskemål från resenärer.

Linje 751 mellan Askersund – Olshammar har fått en justerad avgångstid. Avgången från Askersund mot Olshammar kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Detta för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med avgången vidare till Olshammar.

Linje 754 mellan Askersund – Snavlunda – Vretstorp – Brändåsen har fått några justerade avgångstider:
 • Från Askersund mot Vretstorp kl. 13.35 är flyttad till 10 minuter senare. Det är för att på ett kostnadseffektivt sätt möjliggöra justeringen nedan på avgången kl. 17.10.
 • Från Askersund mot Vretstorp kl. 17.10 är flyttad till 10 minuter senare. Justeringen görs för att resenärer som reser med linje 841 till Askersund ska hinna med avgången vidare till Vretstorp.
Linje 801 mellan Örebro – Nora kommer stanna för på och avstigande vid hållplats Övre Hitorp. Förändringen genomförs för att avlasta linje 302 som är riktigt populär och göra det möjligt för fler resenärer att resa med expressbussen.

Har du en fråga så är du välkommen att skriva en kommentar!
Sandra Forumvärd Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Skolelever som åker länsbuss söder- o västeriifrån och går på Tullängsskolan eller centrala skolor har tidigare kunnat gå av vid hållplats Södra Allén. Därifrån till Tullängen är det inte långt. Nu är närmsta hållplats södra station. Varför gör ni en sådan dålig förändring? Det blir dubbelt så långt att gå eller man måste åka lokalbuss. Elever som har centrala kvällsaktiviteter och bor söderut eller västerut ska då använda södra station som hållplats. Då måste dom korsa en av Örebro´s mest trafikerade gator. Södra station är dessutom en osäker plats att vistas på kvällstid. Både öde o mörk. Med sådana här förändringar försvinner motivationen totalt att åka kommunalt. Det är inte många som vill åka till centrum för att handla om man måste gå till södra station eller först åka lokalbuss till resecentrum. När länsbussarna gick från olof palmes torg då fungerade det. Nu tar man tar hellre bilen till Marieberg. Om fem år kommer handlarna i centrum stå o klaga i NA att ingen handlar. Och varför då? Genom politiskt dåliga beslut för både bil- o busstrafik som går i otakt med vad folket vill.
 • Hej Johan!

  Självklart vill vi tillhandahålla kollektivtrafik till så många som möjligt. Länstrafiken får i uppdrag av politiken att öka och skapa ett hållbart resande. Det handlar då också om att tillgodose så många som möjligt kollektivtrafik för varje satsad krona.

  För att kunna korta ner restiderna på linjerna kommer istället Södra station och Örebro Resecentrum vara de stora hållplatserna. Dessa hållplatser möjliggör byte till både stadstrafik och tåg. Omläggningen i Örebros innerstad är nödvändig för att minska förseningarna som den tunga trafiken idag bidrar till. Hållplats Södra station har byggs om för att möjliggöra säkrare på-och avstigning. Med avstigning på Södra station istället för Olof Palmes torg minskar vi även gångavståndet för byte till stadstrafik från Konserthuset.
  Detta är bland annat för att uppnå de mål som politikerna gett oss om att minska restiden och där med öka resandet. Det handlar även om att minska trafiken i Örebros stadskärna.

  Jag kommer att ta med dina synpunkter till våra trafikplanerare som får ta med sig det i kommande översikter.

  Jag önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • När kan jag beställa personlig tidtabell med tiderna som gäller från 10 december?
 • Hej Christina!

  Vi testkör just nu funktionen, personlig tidtabell när allt är grönt kan beställningarna börja rulla in. Exakt när detta blir kan jag inte svara på men senast i början på nästa vecka.

  Ha en fin dag!
  Felicia Kundservice
 • Hej

  Kolla på linje 500. Verkar att linje 3 har kommit in där.
 • Hej Fredrik!

  Nu förstår jag inte riktigt vad du menar?  

  Ha en fin dag!

  Med Vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej.
  På linje 500 skriver ni att ni tar bort tre hållplatser:  gösta berlingsväg, häsängen och nobelhallen. Men dom är nya och kommer att tillhöra linje 3.

  Ha en bra dag.
 • Hej Fredrik!

  Vad bra att du uppmärksammade oss på att vi hade skrivit fel information i texten ovan. Vi har nu korrigerat detta och tackar för att du var observant!

  Ha en trevlig fortsättning på veckan!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej.
  Kommer det inte komma någon hållplats vid snöbergshult nu??
 • på linje 333 karlskoga-nora
 • Hej Adam!

  Det stämmer att tidigare besked om hållplats Snöbergshult är justerad, ingen ny hållplats är aktuell där i nuläget.  

  Ha en trevlig tisdag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej! Jag som har periodkort Övre Hittorp-Örebro kan alltså from nu kliva på Expressbuss 801 med samma kort?
 • Hej Lotta!

  Det stämmer alldeles utmärkt. Du kan åka med både linje 302 och linje 801 med en Pendlarbiljett mellan Örebro och Hitorp övre.

  Trevlig måndag!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid Kundservice
 • Hej,
  helt underbart att ni öppnat upp Österplan-hållplatserna för linje 721 igen, det har jag väntat på i flera år nu.

  Ni skriver dock att "Linje 721 mellan Örebro – Stora Mellösa – Odensbacken har öppnats upp för att resenärer ska kunna stiga av vid hållplats Österplan vid resa utifrån Örebro och in."

  Betyder detta att man bara kan gå av vid hållplatsen ut från Örebro, mot Odensbacken? Eller är det bara lite luddigt skrivet och det menas att man äntligen kan gå vid denna hållplats igen när man ska åka till Odensbacken?

  med vänliga hälsningar

  /Helena
 • Hej Helena!

  Va bra att du uppmärksammar oss på att vi har informerat luddigt gällande linje 721 och hållplats Österplan.

  Hållplats Österplan är öppen i riktning Odensbacken-Stora Mellösa- Örebro. Du kan alltså välja att gå av vid hållplats Österplan när du kommer från Odensbacken och åker i riktning mot Örebro. Hållplatsen är inte öppen i motsatt riktning.

  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • I pdf-turlistan finns inte Övre Hitorp med som hållplats för linje 801 trots att den stannar där ...
 • Hej Tina!

  Vad trevligt att du skriver i vårat Kundforum!

  Det stämmer att hållplatsen Övre Hitorp inte syns i tidtabellen i dagsläget, vid nästa tidtabellsskifte kommer den dock att vara med.

  Ha en trevlig torsdag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hur kan man skriva ut tidtabellerna till utländska gäster???
 • Hej Anki!

  Tack för att du hör av dig till oss!

  Du kan beställa din personliga tidtabell , antingen hem till dig eller välja att få den till din mejl. Om du skickar tidtabellen till din mejl kan du sedan välja att skriva ut den.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Felicia Kundservice
 • Hej  undrar varför inte linje 324 går på helgdagar
  Jack Ronnegård
 • Hej Jack!

  Vad bra att du ställer din fråga till oss!

  Efter mätningar framkom att resandeunderlaget med linje 324 var så pass lågt på helger att det beslutades att dra in denna trafik.

  Trevlig sommar!
  Med vänlig hälsning
  Esmeralda Kundservice
 • Okej det var bara för att i går skulle jag göra en sak inne i Örebro och jag kunde inte åka buss så jag missade det
  Jack Ronnegård

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.